Skip to main content

Το Μαρόκο «τιμώρησε» το αναιμικό Βέλγιο

REUTERS/Amanda Perobelli

Το Βέλγιο παρουσιάστηκε και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό και το εξαιρετικό Μαρόκο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαμπίρι, νίκησε 2-0 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Στη πρώτη αγωνιστική το Μαρόκο είχε στείλει μήνυμα στο παιχνίδι με την Κροατία.

Το Βέλγιο από την πλευρά του, παρά τη νίκη επί του Καναδά δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση. Οι Αφρικανοί συνέχισαν τις εκπλήξεις και νίκησαν τους «Κόκκινους διαβόλους» με 2-0, με τον Σαμπίρι να ανοίγει το σκορ και να δημιουργεί το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στο πρώτο ημίχρονο το Βέλγιο ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 5′ o Μουνίρ απέκρουσε το τετ α τετ με τον Μπατσουαγί, ενώ στο 17′ η κεφαλιά του Ονάνα πέρασε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα το Μαρόκο ισορροπούσε και το ημίχρονο ”έφυγε” στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση έγινε πιο γρήγορη, ο ρυθμός καλύτερος και το Μαρόκο έπαιρνε ολοένα και περισσότερο θάρρος. Το σουτ του Μπουφάλ στο 67′ πέρασε λίγο άουτ και στο 73′ οι Αφρικανοί πέτυχαν το γκολ, όταν ο Σαμπίρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, ο οποίος είχε κακή αντίδραση στη φάση.

Το Βέλγιο πίεσε, δεν είχε τρόπο να απειλήσει για την ισοφάριση και στις καθυστερήσεις μετά από ασίστ του Σαμπίρι, ο Αμπουκλάλ σφράγισε την νίκη της ομάδας του με υπέροχο τελείωμα, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το Μαρόκο έφτασε τους 4 βαθμούς, το Βέλγιο έμεινε στους 3 και αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στη Κροατία και τον Καναδά.

naftemporiki.gr