Skip to main content

Η ΕΟΕ και η ΕΘΝΟΑ γιορτάζουν την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Η ΕΟΕ και η ΕΘΝΟΑ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ και τη Ζ´ ΜΑΚ, διοργάνωσαν πρόγραμμα δράσεων για τον αθλητισμό και τις αξίες του.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τη Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Ζ´ ΜΑΚ, διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στο Παναθηναϊκό Στάδιο ένα πρόγραμμα δράσεων με την ονομασία «ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ».

Το πρόγραμμα πρόσφερε την ευκαιρία στα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ να ευαισθητοποιηθούν γύρω από θέματα αθλητισμού και να γνωρίσουν από κοντά ολυμπιακά αθλήματα αλλά και στρατιωτικές ασκήσεις.

Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές των ΕΔ όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Νέρυ Νιαγκουάρα συντόνισαν τις αθλητικές δράσεις ενώ στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων παρουσίασαν τα ιδιαίτερα αντικείμενα της ειδικότητας τους.

Παιδιά και έφηβοι δοκίμασαν τις δεξιότητες τους σε αθλήματα και ασκήσεις όπως  η Άρση Βαρών, η Ξιφασκία, το Χάντμπολ, το Ράγκμπι, το Cross hopping, τον πύργο αναρρίχησης- καταρρίχησης,  τις ασκήσεις προσημείωσης, την επίδειξη ασκήσεων αυτοάμυνας και  ασκήσεων αλεξιπτωτιστών.

Για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε : «Αξιοποιούμε με τον καταλληλότερο τρόπο πάνω στο αντικείμενο τους, Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις δίνοντας τους την ευκαιρία να μεταδώσουν στη νεολαία μας, τα οφέλη που τους έχει προσφέρει η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό ώστε να εμπνεύσουν και να παροτρύνουν τους νέους μας να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο».

Ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ, Γιώργος Αλικάκος, επισήμανε: «Χαίρομαι για την τόσο μεγάλη συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η νεολαία που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας έρχεται κοντά στον αθλητισμό και ασπάζεται τις αξίες του Ολυμπισμού».

Ο επικεφαλής του ΑΣΑΕΔ, Σπύρος Ανδριόπουλος, υπογράμμισε: «Σε αυτό το μνημείο, παγκόσμιο σύμβολο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τα παιδιά αγωνίζονται και μαθαίνουν τον αθλητισμό καθώς και αμιγώς στρατιωτικά αθλήματα δίπλα σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ως μέσω βελτίωσης της ποιότητας ζωή τους».