Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Ο «Σούπερμαν» Βαλένσια προλαβαίνει την Ολλανδία

Group A – Qatar v Ecuador – Al Bayt Stadium, Al Khor, Qatar – November 20, 2022 Ecuador’s Enner Valencia scores their second goal

Το επιθετικό όπλο του Ισημερινού αποχώρησε με ενοχλήσεις από τον αγώνα της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον προπονητή του να διαβεβαιώνει ότι θα είναι έτοιμος ως την Παρασκευή για τον αγώνα με τους «Οράνιε».

Ο Ένερ Βαλένθια, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του Ισημερινού και ήρωας της νίκης του πρώτου αγώνα επί του οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, θα πρέπει να είναι έτοιμος για το δεύτερο παιχνίδι του Α΄ Ομίλου με την Ολλανδία την Παρασκευή, σύμφωνα με τον προπονητή του.

Ο 33χρονος επιθετικός, που πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη των Νοτιοαμερικανών με 2-0 το βράδυ της Κυριακής, έφυγε από το γήπεδο κουτσαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο και προκαλώντας φόβους ότι η διοργάνωση μπορεί να τελειώσει πρόωρα γι΄ αυτόν, μετά από μια πρεμιέρα γεμάτη «πυροτεχνήματα».

«Έχω κάποια ενόχληση στο γόνατο και τον αστράγαλό μου. Οι γιατροί θα αξιολογήσουν και θα δουν πόσο σοβαρό είναι», είπε ο Βαλένσια βάζοντας πάγο, αλλά στη συνέχεια φαινόταν άνετος καθώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος, για να πανηγυρίσει με την ομάδα και τους οπαδούς της.

Ο προπονητής του Ισημερινού, Γκουστάβο Αλφάρο, ήταν γεμάτος επαίνους για τον βασικό φορ του και ταυτόχρονα σίγουρος ότι θα είναι μια χαρά για το επόμενο παιχνίδι του γκρουπ απέναντι στην τρεις φορές φιναλίστ Ολλανδίας. «Ο Ένερ θα παίξει εναντίον της Ολλανδίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Ισημερινός προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον αναμφισβήτητα πιο σκληρό προκριματικό όμιλο του κόσμου, παίρνοντας την τέταρτη θέση στη ζώνη της Νότιας Αμερικής. Εκτός από τον βετεράνο αρχηγό τους, οι Λατίνοι έχουν επίσης πολλά νεαρά ταλέντα, συμπεριλαμβανομένου του «δαντελένιου» μέσου Μόισες Καϊσέδο.

Όμως, είναι ο Βαλένσια ο άνθρωπος στον οποίο βασίζονται για το γκολ. Το παιδί που μερικές φορές πεινούσε ως νέος και πούλαγε αγελαδινό γάλα για να πληρώσει τα παπούτσια του, έχει πετύχει τώρα τα πέντε τελευταία γκολ της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μάλιστα, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ξεκινήσει με χατ-τρικ στη διοργάνωση του Κατάρ, αν το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά μόλις στο 3ο λεπτό δεν είχε ακυρωθεί (με χρήση του VAR) για οριακό οφσάιντ από συμπαίκτη του.

«Νόμιζα ότι ήταν γκολ», είπε ο κόουτς Αλφάρο, ανακουφισμένος που η ακύρωσή του δεν είχε σημασία στο τέλος. «Νομίζω ότι ο Μάικλ Εστράδα πρέπει να κάνει κάτι για τα νύχια των ποδιών του, γιατί ήταν πολύ μεγάλα», αστειεύτηκε ο Αλφάρο θέλοντας να καταδείξει πόσο οριακή ήταν η φάση.

Με τα δύο γκολ ο Βαλένσια έγινε ο τέταρτος παίκτης στα τελευταία πέντε Παγκόσμια Κύπελλα που σκοράρει δύο φορές στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, μετά τον Γερμανό Μίροσλαβ Κλόζε (2006), τον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ (2014) και τον Ρώσο Ντένις Τσερίσεφ (2018).

«Έχει περάσει δύσκολες στιγμές», είπε ο προπονητής του. «Κατά καιρούς επικρίθηκε στον Ισημερινό, αλλά τώρα μπορούμε να δούμε όλα όσα μας δίνει».

naftemporiki.gr