Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Ρήξη συνδέσμου υπέστη ο Ενκουνκού

REUTERS/Benoit Tessier

Ο σύλλογος του Γάλλου διεθνή ποδοσφαιρική, η γερμανική Λειψία, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα πληροφορίες για τη φύση του τραυματισμού που στέρησε από τον παίκτη το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού τραυματίστηκε στο γόνατο την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της προπόνησης με τη Εθνική Γαλλίας και ύστερα από μια μονομαχία με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Ο 25χρονος άσος της Λειψίας αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει το όνειρό του να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που ξεκινά αύριο στη χώρα του Κόλπου.

Τις τελευταίες ημέρες οι φήμες δημιούργησαν φόβους για έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό και περίοδο μη διαθεσιμότητας έως και 2 μήνες, αλλά σήμερα ο σύλλογός του ενημέρωσε για τη φύση του τραυματισμού.

«Ο Κρίστοφερ έσκισε τον πλάγιο σύνδεσμο στο αριστερό του γόνατο στις 15 Νοεμβρίου ενώ προπονούνταν με την Εθνική Γαλλίας. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα μείνει εκτός. Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας γι΄ αυτόν τον τραυματισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

«Ευτυχώς δεν επηρεάστηκαν οι χιαστοί, αλλά αυτός ο τραυματισμός θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από το γρασίδι για λίγο».