Skip to main content

Ο Φούντας έσωσε την Εθνική από ήττα στη Μάλτα

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε στο 2-2 στο «νησί των Ιπποτών» εμφανίζοντας κακή αγωνιστική εικόνα και πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του.

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στη Βαλέτα, η Εθνική Ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μάλτα πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση και με τον Ταξιάρχη Φούντα να αποτρέπει μια οδυνηρή ήττα, ισοφαρίζοντας στο 88΄.

Η εικόνα της ελληνικής ομάδας δεν ήταν καλή κι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Γκουστάβο Πογέτ, που είχε ήδη δηλώσει ότι το παιχνίδι θα του χρησίμευε για να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και να δώσει ευκαιρίες, ευκαιρίες τις οποίες ωστόσο αρκετοί παίκτες δεν αξιοποίησαν…

Η «γαλανόλευκη» παρά την πενιχρή αγωνιστική παρουσία της προηγήθηκε με γκολ του Μπακασέτα στο 38ο λεπτό, όταν ο αρχηγός της Εθνικής δέχθηκε την πάσα του Πέλκα και «εκτέλεσε» με το αριστερό για το 0-1.

Στο 44ο λεπτό ο Χατζηγιοβάννης σκόραρε αλλά το γκολ δε μέτρησε, γιατί ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Η Μάλτα, από την πλευρά της, εκμεταλλεύτηκε την ανάλογη εικόνα του αντιπάλου της και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ισοφαρίζοντας με τον Ντεγκαμπριέλε στο 54΄.

Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και στην ανατροπή με πέναλτι του Τεουμά (67΄), στο οποίο είχε υποπέσει ο Μπουχαλάκης βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι.

Στο 77΄ ο πάγκος της Εθνικής διαμαρτυρήθηκε στον Λουξεμβούργιο διαιτητή για πέναλτι (χέρι), με αποτέλεσμα να δει κόκκινη κάρτα ο Μπάρκας που ήταν στον πάγκο και κίτρινες Πογέτ και Φύσσας!

Τελικά την ήττα απέτρεψε ο πιο δραστήριος και ορεξάτος παίκτης της Εθνικής, ο Φούντας, που μπαίνοντας αλλαγή στο 68ο λεπτό ισοφάρισε στο 88΄ με σουτ «φωτοβολίδα», κι ενώ πριν αλλά και μετά το 2-2 είχε υποχρεώσει τον Μπονέλο σε εντυπωσιακές επεμβάσεις, στο 84΄ και το 90΄+1.