Skip to main content

Φιλικός δοκιμών στη Μάλτα για την Εθνική ομάδα

Ο Πογέτ θα δοκιμάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και θα δοκιμάσει σχήματα, καθώς οι προκριματικοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πλησιάζουν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να δει τις διαθέσιμες επιλογές του.

Από τη Μάλτα ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013.

Το ελληνικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τους «νησιώτες» το βράδυ της Πέμπτης (17/11, 19:00) στη Βαλέτα και το γήπεδο «Τα΄ Κάλι», σε ένα παιχνίδι που προσφέρεται για δοκιμές από τον Γκουστάβο Πογέτ.

Το παιχνίδι με τη Μάλτα αλλά κι εκείνο που ακολουθεί, με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, θα χρησιμεύσουν στους Ουρουγουανό ομοσπονδιακό τεχνικό για να δει παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής ως τώρα ή δεν έχουν παίξει καθόλου.

Όπως είπε ο Πογέτ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, «κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει. Στην επίθεση μάς λείπουν 5-6 βασικοί, οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Σίγουρα όμως μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».

Σύμφωνα με όσα έδειξε στις προπονήσεις, φαίνεται ότι το αρχικό σχήμα της αμυντικής γραμμής θα αποτελείται από τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Ρότα (δεξιά), Γιαννούλη (αριστερά), Χατζηδιάκο και Τζαβέλλα (στόπερ).

Την αποστολή της ελληνικής ομάδας συνθέτουν οι: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Αθανασιάδης, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ρότα, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας.

Να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος φιλικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με τη Μάλτα, με τις έως τώρα συναντήσεις τους να αφορούν μόνο επίσημα παιχνίδια. Μάλιστα, όλοι οι (δέκα) αγώνες που προηγήθηκαν ήταν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Μάλτα έχει νικήσει μια φορά, το 1975, σε ένα παιχνίδι το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, στέρησε την πρόκριση στα τελικά του 1976.

Ήταν η μοναδική ήττα στον όμιλο με Δυτική Γερμανία και Βουλγαρία και κόστισε τον αποκλεισμό, στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς στην κορυφή. Η Εθνική έχει επτά νίκες, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες, με τα γκολ 22-5 υπέρ της Ελλάδας.