Skip to main content

Επέστρεψε στις νίκες ο Αστέρας Τρίπολης

Η ομάδα της Πελοποννήσου νίκησε 1-0 τον Ιωνικό και πήρε τη βαθμολογική ώθηση που επιζητούσε, ενώ οι «κυανόλευκοι» παραμένουν σε δυσχερή θέση.

Έπρεπε να φτάσει το πρωτάθλημα στο τέλος του πρώτου γύρου για να σημειώσει ο Αστέρας Τρίπολης τη (μόλις) δεύτερη νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα, αλλά και πρώτη ύστερα από 43 ημέρες και 6 αγώνες, μετά από εκείνη απέναντι στον ΟΦΗ (2-0), στις 2 Οκτωβρίου.

Οι Αρκάδες επιβλήθηκαν του Ιωνικού με 1-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για τη 13η αγωνιστική, έφτασαν στους 13 βαθμούς και θα πάνε πιο ήρεμοι στη διακοπή του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με το πειραϊκό συγκρότημα που έμεινε καθηλωμένο στους 7.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο 18ο λεπτό, όταν από γύρισμα του Τιλίκα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους κι έφτασε στον Σίτο, που σημείωσε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Ένα δεύτερο γκολ του Αστέρα, στο 58΄ από τον Μπενίτο, ακυρώθηκε με χρήση του VAR ως (οριακό) οφσάιντ του επιθετικού, με τον Ιωνικό να πλησιάζει την ισοφάριση στο 69΄, όταν μετά από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Σεμπά ο Μάντζης πλάσαρε πάνω από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού συνέχισαν να είναι πιεστικοί κι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 73΄, με τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί έξοχη απόκρουση διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του.

Οι Πελοποννήσιοι λίγο έλλειψε να διπλασιάσουν στο 80΄, αλλάο Χουτεσιώτης «έβγαλε» το (εξ επαφής) πλασέ του Τιλίκα και στο 86’ σουτ του Φαντιγκά βρήκε στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.