Skip to main content

Συντριβή του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» από τον Άρη

Οι «κίτρινοι» έφτασαν σε μια μεγάλης έκτασης νίκη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, που πάντως δεν αντικατοπτρίζει επακριβώς την εικόνα του αγώνα.

Ο Άρης έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, συντρίβοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με 4-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής με την οποία κλείνει η αυλαία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, σημείωσε δεύτερη στη σειρά νίκη και σταθεροποίησε τη θέση της στην εξάδα, εν αντιθέσει με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που φέτος εμφανίζεται αγνώριστος, επί τα χείρω.

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό και ήταν μοιρασμένο, με τους φιλοξενούμενους Θεσσαλονικείς να έχουν μεν την κατοχή αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν.

Μάλιστα, ήταν η ομάδα της Ηπείρου που είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, με το σουτ του Σόρια να διώχνει με υπερένταση ο Κουέστα στο 34΄.

Η κατάσταση άλλαξε άρδην υπέρ του Άρη στο 58ο λεπτό, όταν καταλογίστηκε πέναλτι του Μπιλμπάο στον Οντουμπάγιο, ο οποίος πήρε τις κόντρες στην περιοχή κι έπεσε από πάτημα του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαμπιάνο, που νίκησε τον Αθανασίου με δυνατό σουτ ανοίγοντας το σκορ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μοναδική ευκαιρία για να ξαναφέρει τον αγώνα στα ίσα στο 70΄, όταν ο Μορέιρα δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής και στη συνέχεια ο Φαμπιάνο πρόλαβε τον Παμλίδη στη μικρή περιοχή.

Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα έξι λεπτά οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν, κυριολεκτικά, την περιοχή του Κουέστα, χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη!

Στο 74΄ σε προσπάθεια του Ροσέρο για ψαλιδάκι απομάκρυνε ο Φαμπιάνο, στο 75΄ σουτ του Τζίμα απέκρουσε ο Κουέστα, ο Μπάλαν στο ριμπάουντ σούταρε από το ύψος του πέναλτι κι ενώ η μπάλα πήγαινε στην εστία χτύπησε στον Φαμπιάνο κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 76΄ απίθανο σουτ ο Μορέιρα έδιωξε πάλι ο Κουέστα.

Τελικά, ενάντια στη ροή του αγώνα τα γκολ (και πολλά μάλιστα) μπήκαν στην απέναντι εστία! Στο 79΄ ο Ενκουλού διπλασίασε με κεφαλιά, στο 81΄ σε νέα κεφαλιά του Οντουμπάγιο παρεμβλήθηκε ο Εραμούσπε και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, για να διαμορφώσει το τελικό 0-4 με πλασέ ο Πάλμα, στο 90΄+3.