Skip to main content

Ακατανίκητη η Νάπολι του Σπαλέτι

Napoli v Udinese – Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy – November 12, 2022 Napoli’s Piotr Zielinski scores their second goal

«Πετάει» προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος η εντυπωσιακή Νάπολι, που έκανε ρεκόρ συλλόγου με τη νίκη επί της Ουντινέζε καθώς έφτασε τις 11 συνεχείς στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Στον τελευταίο αγώνα της πριν από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι νίκησε την Ουντινέζε με 3-2 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και κατέγραψε ένα σημαντικό ρεκόρ.

Οι «Παρτενοπέι» του ιταλικού νότου συμπλήρωσαν 11 συνεχείς νίκες (έχουν επίσης δύο ισοπαλίες) και δημιούργησαν την καλύτερη επίδοση της Ιστορίας τους, αυξάνοντας τη διαφορά από Λάτσιο και Μίλαν, που έπονται, στους 11 βαθμούς, με παιχνίδι περισσότερο.

Ακόμα, διαθέτουν την κορυφαία επίθεση στο Καμπιονάτο με 37 γκολ, αποδεικνύοντας τη δύναμη της γραμμής κρούσης τους και σήμερα, όταν για μία ώρα είχαν ρίξει στο «καναβάτσο» τους «Μπανκονέρι» από το Ούντινε.

Η Νάπολι προηγήθηκε 3-0 πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, με τα γκολ των Οσιμέν (15΄), Ζιελίνσκι (31΄) και Ελμάς (58΄) Ελμάς, πριν η χαλάρωση μέσα στο κλίμα ευφορίας που επικρατούσε επιτρέψει στους «Φριουλάνι» να μειώσουν με τους Νεστορόφσκι στο 79ο και Σάμαρτζιτς στο 82ο λεπτό.