Skip to main content

Άγριες «σφήκες» στο Μάντσεστερ «σκότωσαν» τη Σίτι

Manchester City v Brentford – Etihad Stadium, Manchester, Britain – November 12, 2022 Brentford’s Ivan Toney celebrates scoring their second goal

Μια εξαιρετική Μπρέντφορντ «πάγωσε» την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι φεύγοντας με τη νίκη, ύστερα από ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον αγώνα.

Ο Ιβάν Τόνεϊ απάντησε στη μη κλήση του στην Εθνική Αγγλίας που θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, χαρίζοντας με δύο γκολ μια νίκη (2-1) που άξιζε η Μπρέντφορντ στο «Έτιχαντ», απέναντι στη γηπεδούχο Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τόνεϊ έχασε λοιπόν μια θέση για το Μουντιάλ 2022 αλλά απέδειξε τη ζωτική σημασία που έχει για την ομάδα του με μια εξαιρετική εμφάνιση που άφησε τους πρωταθλητές της Premier League σαστισμένους, καθώς οι «Μέλισσες» πήραν τους τρεις βαθμούς με γκολ στο 90΄+8.

Ένα αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο για τη θετική προσέγγιση που έδειξε η Μπρέντφορντ στο παιχνίδι, καθώς αρνήθηκε από το πρώτο σφύριγμα να παίξει παθητικά, αφού δεν καταδέχτηκε να γυρίσει στην άμυνα ακόμη και όταν ο Φιλ Φόντεν ισοφάρισε για τους «Πολίτες» στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η Σίτι, αναπόφευκτα, ανέβασε το ρυθμό μετά το διάλειμμα, ο Ιλκάι Γκιντογκάν έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να την βάλει μπροστά, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν μια συνεχής απειλή, με τον Έντερσον να πρέπει να επέμβει δύο φορές για να σώσει από τον πάντα επικίνδυνο Τόνεϊ.

Στις δεκάλεπτες καθυστερήσεις, κυρίως λόγω του τραυματισμού στο κεφάλι του Αϊμερίκ Λαπόρτ, η Μπρέντφορντ κυνήγησε τη νίκη αρνούμενη να αποδεχθεί την ισοπαλία και εν τέλει δικαιώθηκε με το δεύτερο γκολ του Τόνεϊ, στο 90΄+8.