Skip to main content

«Ξέσπασε» στην Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς ο Ολυμπιακός

Ο Τζοέλ Μπολομπόι καρφώνει την μπάλα στο καλάθι, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός – Παρτιζάν, για την 7η αγωνιστική της Euroleague στο ΣΕΦ

Η άμυνα της πειραϊκής ομάδας στην τελευταία περίοδο προκάλεσε «ασφυξία» στους Σέρβους, τους καθήλωσε στους 4 πόντους κι απόφερε την πέμπτη νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας στη φετινή Ευρωλίγκα.

Δύο συνεχείς εντός έδρας ήττες ήταν πολλές για τον φετινό Ολυμπιακό, που επέστρεψε δριμύτατος στις καλές εμφανίσεις, συνέτριψε στο ΣΕΦ με 87-58 την Παρτίζαν Βελιγραδίου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-2.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κράτησε τους Σέρβους στου 4 πόντους (!) στο τελευταίο δεκάλεπτο και τους υποχρέωσε σε τέταρτη ήττα σε επτά αγώνες, ενώ η Παρτίζαν προερχόταν από τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης και απλοποίησαν την κατάσταση στο β΄ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δέχθηκαν συνολικά 20 πόντους και πέτυχαν 42.

Ταυτόχρονα, οι γηπεδούχοι «βομβάρδισαν» από την περιφέρεια μετρώντας 14/27 τρίποντα και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Γι΄ άλλη μια φορά το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε ο Λαρεντζάκης στην τρίτη περίοδο, με τον Έλληνα διεθνή να σκοράρει 14 πόντους με 3/5 τρίποντα και να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία διαφοράς ασφαλείας .

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ο Κώστας Σλούκας με 17 πόντους (3/4τρ.) και 8 ασίστ, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Από την Παρτιζάν καλύτεροι ήταν οι Νάναλι και Πάντερ, οι οποίο σκόραραν 14 πόντους έκαστος, ενώ 12 μέτρησε ο Παπαπέτρου, που αγωνίστηκε για 30 λεπτά.