Skip to main content

Δεύτερη η Φράιμπουργκ, ξέσπασε στην Ουνιόν η Λεβερκούζεν

Bayer Leverkusen v 1. FC Union Berlin – BayArena, Leverkusen, Germany – November 6, 2022 Bayer Leverkusen’s Moussa Diaby celebrates scoring their second goal

Η εκπληκτική ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ ακολουθεί κατά πόδας την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, από την οποία τη χωρίζει μόλις ένας βαθμός ύστερα από 13 αγωνιστικές.

Το Europa-Park αποδείχθηκε δύσκολη έδρα για την Κολωνία. Η Φράιμπουργκ νίκησε με 2-0 τα «Κριάρια» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και με την τρίτη συνεχή επιτυχία στην Μπουντεσλίγκα, συν τη συντριβή της Ουνιόν Βερολίνου στο Λεβερκούζεν, έκανε άλμα στη δεύτερη θέση.

Απέναντι σε έναν επιθετικά ακίνδυνο αντίπαλο έλαμψε ο Γκρέγκοριτς, ως τροφοδότης του Γεόνγκ για το 1-0 στο 53΄ αλλά και σκόρερ στο 64΄. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους. δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του τερματοφύλακα Μαρκ Φλέκεν, που ήταν ασταθής.

Μετά το 0-0 απέναντι στην Μπριζ, στο Champions League, ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, όχι μόνο έφερε τέσσερις νέους παίκτες (Χίνκαπι, Αμίρι, Ντεμιρμπάι, Χλόζεκ) για να αντικαταστήσουν τους Τα, παλάσιος, Χάντσον-Οντόι και Σικ, μα άλλαξε και το σύστημά του από 3-4-3 σε 3-5-2.

Η αλλαγή δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, αλλά στην επανάληψη οι «ασπιρίνες» ήταν καταιγιστικές και σκόραραν πέντε φορές στο εμφατικό 5-0 (46΄ Άντριχ, 56΄, 58΄ Ντιαμπί, 68΄ Χλόζεκ, 76΄ Μπάκερ) απέναντι στη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα.

Για τη Λεβερκούζεν ήταν μόλις η τρίτη εφετινή νίκη, αλλά τη βοήθησε να φτάσει στους 12 βαθμούς και να πάρει μια βαθιά ανάσα, την ώρα που «πετούσε» την αντίπαλό της στην τρίτη θέση.