Skip to main content

Η Π.Ο. της Δανίας θα προσφέρει χρήματα στους μετανάστες εργαζόμενους του Κατάρ

FIFA World Cup Qatar 2022 Preview – Lusail Stadium, Lusail, Qatar – November 18, 2021 Workforce are pictured at Lusail Stadium

Η Ομοσπονδία της σκανδιναβικής χώρας θα προσφέρει ένα ευρώ για κάθε γκολ που θα σημειωθεί το Νοέμβριο στους αγώνες επαγγελματικού κι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της χώρας, Ανδρών και Γυναικών.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ βρίσκεται ante portas και η δραματική κατάσταση των πάρα πολλών μεταναστών εργατών που ζουν και δανείζουν την εργασία τους στη χώρα συνεχίζει να γίνεται πρωτοσέλιδο.

Το ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά, πραγματικά δεν φαίνεται να θέλει να κλείσει τα μάτια. Είναι αλήθεια ότι πάντα λέγεται ότι η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί ό,τι κι αν συμβεί, αλλά τουλάχιστον το να το κάνεις θέτοντας ερωτήσεις και προσπαθώντας να βρεις λύσεις στα προβλήματα είναι απαραίτητο.

Έτσι, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δανίας, πήρε μια απόφαση: θα δωρίσει 10 κορώνες (ισοδυναμούν με λίγο περισσότερο από ένα ευρώ) σε μετανάστες εργάτες στο Κατάρ για κάθε γκολ που σημειώνεται τον Νοέμβριο στη Δανία, στους αγώνες τόσο του επαγγελματικού όσο και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Ανδρών και Γυναικών.

Τα χρήματα θα σταλούν στο The Building and Worker’s International, το σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, με τη συμφωνία ότι η δωρεά θα διατεθεί απευθείας για να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών πολλών εργαζομένων που εργάστηκαν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ανυπομονούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και για να στηρίξουμε την ομάδα μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Δανίας.

«Ωστόσο, εξακολουθούμε να είμαστε δύσπιστοι σχετικά με τις καταδικαστέες παραβιάσεις δικαιωμάτων που υπέστησαν ορισμένοι εργαζόμενοι στο Κατάρ, επομένως εκ μέρους όλου του ποδοσφαίρου της Δανίας θα θέλαμε να συνεισφέρουμε κεφάλαια στους μετανάστες εργάτες ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν καλύτερες συνθήκες στο μέλλον».

naftemporiki.gr