Skip to main content

Δυο λεπτά αρκούσαν στον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Με δύο τέρματα σε ένα δίλεπτο, στις αρχές του αγώνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα ξεπερνώντας άμεσα την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την ΑΕΚ στο ντέρμπι των «Δικέφαλων».

Ο ΠΑΟΚ άφησε γρήγορα πίσω την ήττα από την ΑΕΚ στην OPAP Arena την προηγούμενη εβδομάδα κι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας στην Τούμπα με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά, η αναμέτρηση συμπυκνώθηκε σε ένα δίλεπτο και συγκεκριμένα στο διάστημα από το 8ο έως το 10ο λεπτό, όταν η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου αιφνιδίασε τους Γιαννιώτες, σκόραρε δις και στη συνέχεια διαχειρίστηκε με άνεση το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και αφού απείλησε στο 2΄ και στο 4΄ με Ζίφκοβιτς κι Ελ Καντουρί άνοιξε το σκορ στο 8΄ με κεφαλιά του Ίνγκασον σε φάουλ του Σοάρες.

Πριν η ομάδα της Ηπείρου προλάβει να ανασυνταχθεί δέχθηκε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τα 11 βήματα με εκτελεστή του πέναλτι τον Σβαμπ. Στην παράβαση είχε υποπέσει ο Σόρια, που κράτησε τον Ολιβέιρα.

Παρά το 2-0 οι «ασπρόμαυροι» δεν κατέβασαν ταχύτητα και στο 23΄ σουτ του Κωνσταντέλια έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 40΄ ο Αθανασίου έκανε μεγάλη απόκρουση μετά την έξοχη ενέργεια και το σουτ του Ολιβέιρα.

Στο 41΄ νέα κεφαλιά του Ίνγκασον έφυγε μόλις άουτ, με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να καταγράφει την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 43ο λεπτό, όταν ο Κοτάρσκι έκανε άστοχη έξοδο αλλά απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα  από πολύ κοντά.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (50΄) ο ΠΑΣ είχε την τελευταία ευκαιρία για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν η μπάλα κόντραρε σε γύρισμα του Ροσέρο και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Έκτοτε ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ πέρασε σε διαχείριση και έψαξε το τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις αλλά δεν κατάφερε να βρει άλλο τέρμα, ενώ δεν κινδύνεψε κιόλας από μια ομάδα με εμφανή επιθετική αδυναμία.