Skip to main content

«Έσπασε το ρόδι» ο Ιωνικός

Με δύο γκολ του Βασίλη Μάντζη ο Ιωνικός πέρασε νικηφόρα από το «Θ. Βαρδινογιάννης» απέναντι στον ΟΦΗ και σημείωσε την πρώτη νίκη του στην εφετινή Σούπερ Λίγκα, ύστερα από 11 αγωνιστικές.

Στο Ηράκλειο έμελλε να σημειώσει την πρώτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα ο Ιωνικός. Η πειραϊκή ομάδα επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση φτάνοντας τους Κρήτες στους 7 βαθμούς κι αφήνοντας ουραγό τον Λεβαδειακό (6).

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ισοπαλία (1-1) με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά δεν κατόρθωσαν να επενδύσουν πάνω σ΄ αυτή και στο τέλος αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς τους.

Η ομάδα της Νίκαιας είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν στο 5΄ σουτ του Σεμπά παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Μανδά, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ είχε ένα σουτ του Τζου στο 20΄ που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, ενώ στο 32΄ το πλασέ του Ελευθεριάδη απόκρουσε ο Μανδάς. Τελικά, το σκορ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» άνοιξε στο 56΄ με κεφαλιά ο Μάντζης, από σέντρα του Λοβέρα.

Η ομάδα του Νταμπράουσκας προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση αλλά έδωσε χώρους και στο 84΄ ο Μάντζης έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε στον Ρομαό, ο οποίος νικήθηκε αρχικά από τον Μανδά αλλά στο ριμπάουντ ο Μάντζης διαμόρφωσε, με διπλή προσπάθεια, το τελικό 0-2.