Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα γίνεται εκδότης

Ο καταλανικός σύλλογος δημιούργησε την Barça Books που θα χρησιμοποιηθεί για να διαχειρίζεται την έκδοση όλων των επίσημων βιβλίων του συλλόγου.

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να λανσάρει μια νέα μάρκα, την Barça Books, η οποία μέσω της BLM (Barça Licensing & Merchandising) και σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Planeta θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας άδειας έκδοσης που θα διαχειρίζεται την έκδοση όλων των επίσημων βιβλίων του συλλόγου.

Η συμφωνία υπεγράφη έως το 2025 αλλά η βούληση των δύο πλευρών είναι να μπορέσουν να την ανανεώσουν όταν λήξει, ελπίζοντας στην επιτυχία της πρωτοβουλίας.

Το πρώτο βιβλίο της Barça Books – γράφει η Marca – παρουσιάστηκε σήμερα και τιτλοφορείται «Δέστε τις ζώνες ασφαλείας, θα διασκεδάσουμε»: μια περιήγηση στα 123 χρόνια ιστορίας της Μπαρτσελόνα μέσα από 254 φράσεις, που έγραψε ο σκηνοθέτης Ζόρντι Γιαουραντό σε συνεργασία με τον αθλητικογράφο Νταβίντ Σαλίνας.

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από μια φράση του Πεπ Γκουαρδιόλα, την ημέρα της παρουσίασής του ως προπονητής των Καταλανών το καλοκαίρι του 2008.

«Είναι μια προειδοποιητική φράση μιας ένδοξης σκηνής στον σύλλογό μας. Μας άρεσε γιατί το είπε σε μια δύσκολη και μεταβαλλόμενη στιγμή. Περίπου σαν τώρα. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι με δουλειά, υπομονή, αφοσίωση και ενότητα είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιτυχία θα έρθει ακόμα και τώρα», δήλωσε ο Γιαουραντό.

Μεταξύ των άλλων βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, θα είναι τα «Περισσότερο από μια φανέλα», «Όταν ήμασταν αιώνιοι», το «Σεξτέτο» (έξι τίτλοι την ίδια αγωνιστική περίοδο) της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα και «Οι θησαυροί της Μπάρτσα».