Skip to main content

Στα νοκ άουτ του Champions League η Λειψία μαζί με τη Ρεάλ

Shakhtar Donetsk v RB Leipzig – Stadion Wojska Polskiego, Warsaw, Poland – November 2, 2022 RB Leipzig’s Andre Silva scores their second goal

Οι Γερμανοί ήταν εντυπωσιακοί στη Βαρσοβία απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ (4-0) και κατάκτησαν τη δεύτερη θέση, με τους «Μερένχες» να προκρίνονται ως πρώτοι.

Η Λειψία ήταν η ομάδα που ακολούθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του Champions League από τον 6ο όμιλο, με τη «Βασίλισσα» να κατακτά την πρώτη θέση και τους Γερμανούς τη δεύτερη.

Οι «Ταύροι» πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Wojska Polskiego» της Βαρσοβίας, νικώντας με 4-0 στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων τους Ουκρανούς, οι οποίοι στη συνάντηση του πρώτου γύρου είχαν θριαμβεύσει με 4-1 στη Γερμανία.

Η Λειψία, που προκρινόταν και με ισοπαλία, άνοιξε το σκορ με τον Ενκουνκού στο 10΄ και παρά τον τραυματισμό του Τίμο Βέρνερ έφτασαν στο εμφατικό 4-0, χάρις στα γκολ των Σίλβα (50΄), Σομποζλάι (62΄).

Μάλιστα, ο Ισπανός διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 68΄, δευτερόλεπτα αφού είχε μπει ως αλλαγή. Η ουκρανική ομάδα κατετάγη στην τρίτη θέση και θα συνεχίσει συμμετέχοντας στα πλέι οφ του Europa League.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ έκανε «προπόνηση» απέναντι στην ουραγό του γκρουπ Σέλτικ, την οποία συνέτριψε με 5-1.

Η Ρεάλ προηγήθηκε στο ημίχρονο 2-0 με τα πέναλτι των Μόντριτς (6΄) και Ροντρίγκο (21΄). Ο Κουρτουά απέκρουσε πέναλτι του Γιουράνοβιτς στο 35΄ και στο δεύτερο ημίχρονο το… πάρτι συνεχίστηκε.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε άλλα τρία γκολ σε αυτό το διάστημα με τους Ασένσιο (51΄), Βινίσιους (61΄) και Βαλβέρδε (71΄), για να μειώσουν οι «Καθολικοί» της Σκοτίας στο 84΄ με τον Ζότα.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης ήταν στον πάγκο και μπήκε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό, στη θέση του Φουρουχάσι.