Skip to main content

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το ασημένιο μετάλλιο του Μάριου Καπότση

Ο διεθνής αθλητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης πρόσφερε στη συλλογή του Μουσείου το μετάλλιο που κατάκτησε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, το 2021.

Ο Έλληνας διεθνής υδατοσφαιριστής Μάριος Καπότσης επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και παραχώρησε στη μόνιμη έκθεσή του το μετάλλιο που κατάκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, στο Τόκιο.

Η σημαντική δωρεά του Ολυμπιονίκη αποτελεί μία ακόμα προσθήκη στην ανεκτίμητη συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας και ήδη έλαβε τη θέση που της αρμόζει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μαζί με τις ανεκτίμητες δωρεές πολλών Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, που δόξασαν και τίμησαν τα ελληνικά χρώματα.

Τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών αποτελούν απόδοση φόρου τιμής στους  Έλληνες αθλητές και είναι από τα πλέον πολύτιμα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Μέσα από αυτά τα εκθέματα, αλλά και μια χρονολογική αφήγηση της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων με επίκεντρο την Ελλάδα, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στοχεύει να συστήσει τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος, να εμπνεύσει και να παρακινήσει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους, για να γνωρίσουν την Ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.