Skip to main content

Premier League vs AFA: «Μπρα ντε φερ» για τους Αργεντινούς διεθνείς ενόψει Μουντιάλ

Argentina’s national team plane to travel to Qatar 2022 World Cup

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής ζήτησε από την αγγλική Λίγκα να αποχωρήσουν οι διεθνείς που κλήθηκαν για το Μουντιάλ πριν από τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος αλλά εισέπραξε ξεκάθαρο «όχι», κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Σκαλόνι...

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Κύπελλα συνεχίζονται, αλλά ήδη από την αρχή του Νοέμβρη το ενδιαφέρον των περισσότερων ποδοσφαιρόφιλων σε όλο τον κόσμο επικεντρώνεται στο Κατάρ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες και, μετά τους τελευταίους αγώνες των συλλόγων, οι ομοσπονδιακοί εκλέκτορες θα μπορούν επιτέλους να υπολογίσουν και να καταλάβουν ποιος θα είναι διαθέσιμος για να κληθεί και ποιος θα πρέπει να αποχαιρετήσει το όνειρο να παίξει στο Μουντιάλ του 2022.

Το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα δεν βοηθάει τους τεχνικούς των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, καθώς οι παίκτες που τραυματίζονται με κάποια συχνότητα τρομάζουν αυτούς που έχουν ως αποστολή να φτιάξουν την καλύτερη δυνατή Εθνική ομάδα. Γι’ αυτό και η ομοσπονδία της Αργεντινής έχει ήδη κάνει συγκεκριμένο αίτημα…

Το «όχι» της Πρέμιερ Λιγκ

Η AFA ζήτησε από την Premier League να διασφαλίσει ότι οι διεθνείς που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της «Αλμπισελέστε» θα αναχωρήσουν πριν από την τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος (12-13 Νοεμβρίου), προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για το παγκόσμιο ντεμπούτο τους.

Όμως, όπως πληροφορεί η Daily Mail, η απάντηση ήταν ένα ξεκάθαρο «όχι» από την ηγεσία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Οι ομάδες θα κρατήσουν τους Αργεντινούς άσους τους και οποιαδήποτε άλλη επιμονή από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής θα είναι ανώφελη.

Ένας τοίχος ενάντια σε έναν τοίχο, που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για την Αργεντινή. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες της Αλμπισελέστε στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά υπάρχουν κάποιοι που αποτελούν μέρος της βασικής ραχοκοκαλιάς της ομάδας του Σκαλόνι…

Οι Αργεντινοί διεθνείς στην Αγγλία

Οι έξι Αργεντινοί διεθνείς που αγωνίζονται στην Premier League είναι οι Λισάντρο Μαρτίνες και Αλεχάντρο Γκαρνάτσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εμιλιάνο Μπουέντια και Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα), Κριστιάν Ρομέρο (Τότεναμ) και Αλέξις Μακ Άλιστερ (Μπράιτον).

Από αυτούς, τουλάχιστον τρεις (οι δύο Μαρτίνεθ και Ρομέρο) είναι σχεδόν σίγουροι για το εισιτήριο για το Κατάρ και η χρησιμοποίησή τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, με κίνδυνο τραυματισμών και πτώσης φόρμας, σίγουρα δεν θα ευχαριστήσει τον προπονητή τους στην Εθνική ομάδα, Λιονέλ Σκαλόνι.

Αλλά οι παίκτες πώς θα το πάρουν; Και τι θα γίνει αν δηλώσουν τραυματίες για την τελευταία αγωνιστική ημέρα της Premier League και μετά φύγουν για την Αργεντινή; Η εντύπωση είναι ότι η διαμάχη μόλις ξεκίνησε…