Skip to main content

Όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήθελε να μεταφέρει τη Ρεάλ σε… πάρκο αναψυχής

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ένας σπάνιος πρόεδρος, κι αυτό είναι το σίγουρο. Πριν από μερικά χρόνια, ο επικεφαλής της Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια πολύ ιδιαίτερη και ρηξικέλευθη ιδέα για το μέλλον του συλλόγου του, ασχέτως αν τελικώς δεν ευοδώθηκε.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ένας σπάνιος πρόεδρος, αλλά αυτό είναι ήδη γνωστό. Ο νούμερο ένα παράγοντας της Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξε το πρόσωπο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στις αρχές της νέας χιλιετίας δημιουργώντας τους «Galacticos».

Ύστερα άφησε την προεδρική καρέκλα αλλά επέστρεψε λίγα χρόνια αργότερα για να δημιουργήσει μια Ρεάλ ικανή να κατακτήσει πέντε Champions League μεταξύ του 2014 και του 2022.

Μεταξύ των ιδεών του είναι κι εκείνη της ευρωπαϊκής Super League, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο μετά το χάος του περασμένου έτους, αλλά που δείχνει πόσο πολύ θέλει ο «El Presi» να αφήσει το στίγμα του, όχι μόνο στο δικό του σύλλογο αλλά γενικότερα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Και αν κάποιος χρειάζεται περαιτέρω επιβεβαίωση, απλά διαβάστε τι σκόπευε να κάνει…

Η γέννηση της RealMadridLand

Τη στρατηγική του Πέρεθ αποκάλυψε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Messi vs Ronaldo», στο οποίο επεξηγείται ότι ο πρόεδρος της «Βασίλισσας» είχε αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μεταφέρει τη Ρεάλ… σε πάρκο αναψυχής, αφιερωμένο φυσικά στον ισπανικό γίγαντα, με την ονομασία RealMadridLand.

Μια ιδέα που έφτασε στο σημείο να προκαλέσει συναντήσεις με την Disney, στις οποίες η αμερικανική εταιρεία εκτίμησε το κόστος και τις ανάγκες του πρότζεκτ ενώ σχεδίασε και προκαταρκτικά έργα, όπως για παράδειγμα ένα τρενάκι Λούνα Παρκ, του οποίου η διαδρομή ήταν εμπνευσμένη από το γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν, το 2002!

Εκτός από τα αξιοθέατα, το έργο περιλάμβανε ένα νέο στάδιο και αθλητικό κέντρο, εξασφαλίζοντας μια συνολική εμπειρία από όλα όσα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Γιατί όμως τελικά δεν προέκυψε τίποτα;

Δεν βρέθηκε οικόπεδο, δεν έβγαιναν τα νούμερα…

Καταρχάς, το ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ που είχε συγκεντρώσει ο Πέρεθ ήταν μικρότερο από το ποσό που χρειαζόταν για την υλοποίηση του κολοσσιαίου αυτού έργου, το οποίο κόστιζε 2,5 δις.

Επίσης, τότε, ο πρόεδρος της Ρεάλ δεν κατάφερε να βρει ένα αρκετά μεγάλο οικόπεδο για να χτίσει το συγκρότημα, το οποίο υποτίθεται ότι θα στέγαζε επίσης ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα.

Η ιδέα, ωστόσο, ήταν κοντά στην υλοποίηση, με τον Πέρεθ να εξηγεί σε μια συνάντηση με τους ανθρώπους της Disney ότι, «στον κόσμο μας είμαστε σαν τη Disney. Πρέπει να κάνουμε τέτοια πράγματα γιατί είμαστε ο νούμερο ένα, μοναδικός σύλλογος και ο τρόπος για να παραμείνεις έτσι είναι να είσαι ο πρώτος στην καινοτομία».