Skip to main content

«Αέρας» και στη Ρώμη η Νάπολι

Η Νάπολι νικά και παραμένει ολοένα και πιο μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, με μόνο τη Μίλαν στο κατόπι της (στο -3) μετά από 11 αγωνιστικές στη Serie A.

Πάνω απ’ όλα όμως κερδίζει ο Όσιμεν, ο οποίος βρήκε τη λύση πριν το τέλος στο ντέρμπι του «Ολίμπικο» με τη Ρόμα, στο μοναδικό λάθος ενός σούπερ Σμόλινγκ κι έδωσε τους τρεις βαθμούς στους «Παρτενοπέι» σημειώνοντας το μοναδικό γκολ.

Τη διαφορά μεταξύ Ρόμα και Νάπολι έκαναν οι επιθετικοί: ο Έιμπραχαμ σπατάλησε μια εξαιρετική ευκαιρία σαν ερασιτέχνης στα πρώτα λεπτά, ο Όσιμεν έκανε γκολ τη δική του.

Το ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι απλό και όταν δεν μπορείς να «ξεκλειδώσεις» ένα παιχνίδι, χρειάζεται μόνο μια ατομική προσπάθεια. Κι έτσι, σ΄ ένα βράδυ που ο Κβαρατσκέλια δεν έλαμψε ως συνήθως, ο Σπαλέτι επιβραβεύθηκε επιλογές (με καθοριστικό τον Όσιμεν) και στις αλλαγές (την ασίστ έδωσε ο Πολιτάνο που μόλις είχε μπει.

Το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο, από την άλλη, τελείωσε τον αγώνα με μηδέν σουτ προς την εστία, κάτι που λέει πολλά για το πρόβλημα των «Τζαλορόσι»: το γκολ. Και ο σέντερ φορ.

Αποτελέσματα και σκόρερ (23/10): 

  • Ουντινέζε-Τορίνο 1-2 (26΄ Ντεουλοφέου – 14΄ Άινα, 69΄ Πελέγκρι)
  • Μπολόνια-Λέτσε 2-0 (13΄ πεν. Αρναούτοβιτς, 35΄ Φέργκιουσον)
  • Αταλάντα-Λάτσιο 0-2 (10΄ Τζακάνι, 72΄ Αντερσον)
  • Ρόμα-Νάπολι 0-1 (81΄ Οσιμέν)