Skip to main content

Νίκες-ανάσες για Μπόχουμ και Χέρτα

Η Χέρτα αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι ουραγών της 11ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα, επικρατώντας στο Olympiastadion του Βερολίνου της Σάλκε με 2-1, σε ένα παιχνίδι που οι συγκινήσεις συμπυκνώθηκαν στα τέσσερα τελευταία λεπτά του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τουσάρ (49΄) και κρατούσαν το προβάδισμα ως το 85ο λεπτό, οπότε και ισοφάρισε ο Μολέ για τη Σάλκε. Άξιοι της μοίρας τους όμως, οι «Βασιλικοί Μπλε» δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, από τον Κανγκά στο 89ο λεπτό και είναι πια τελευταίοι στην κατάταξη.

Νωρίτερα, η Ουνιόν Βερολίνου παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 2-1 στην έδρα της ουραγού της κατηγορίας μέχρι πριν την έναρξη του αγώνα, Μπόχουμ, δίνοντας έτσι στην Μπάγερν Μονάχου την ευκαιρία να την πλησιάσει στον έναν βαθμό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι με ηγέτη τον Φίλιπ Χόφμαν, που πέτυχε και τα δύο γκολ (43΄, 71΄) έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια εντυπωσιακή ομάδα, για την οποία μείωσε στις καθυστερήσεις ο Πάντοβιτς και άφησαν στην τελευταία θέση τη Σάλκε.