Skip to main content

Η Ιαπωνία πενθεί για τον Κούντο

Το ιαπωνικό ποδόσφαιρο πενθεί για την απώλεια του Μασάτο Κούντο. Ο διεθνής επιθετικός απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών ανακοίνωσε ο τελευταίος σύλλογος που αγωνίστηκε στη χώρα του, Τεγκεβαγιάρο Μιγιαζάκι, που μετέχει στη J3 League στη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου.

Ο Κούντο υπέκυψε μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στον εγκέφαλο. Με τέσσερις διεθνείς συμμετοχές και δύο γκολ στην Εθνική Ιαπωνίας, ο Μασάτο Κούντο έπαιξε επίσης σε Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

«Είχε μια υπέροχη προσωπικότητα κι ερχόταν στην προπόνηση κάθε πρωί με ένα αστραφτερό χαμόγελο στο πρόσωπό του», είπε ο Γουόρεν Μουν, προπονητής του στο σύλλογο Μπρισμπέιν (2020-21). «Η καρδιά μας είναι στη σύζυγο και την κόρη του αυτή τη θλιβερή στιγμή».

Ο Μασάτο Κούντο έγραψε τις καλύτερες σελίδες της καριέρας του με την Κασίβα Ρέισολ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2011. Στο διάστημα 2009-2015 «έγραψε» 262 αγώνες για 92 γκολ.

Το 2016 είχε μια σύντομη εμπειρία στο αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα (MLS), με τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιαπωνία για μια περιπέτεια με τη Σανφρέτσε Χιροσίμα.

Ο Κούντο ήταν «ένας πολύ ικανός παίκτης» που «δεν είχε αλαζονεία και ήταν πάντα πολύ ευχάριστος με τους συμπαίκτες του, τον σύλλογο και τους οπαδούς», ανέφερε η δήλωση της Τεγκεβαγιάρο Μιγιαζάκι.