Skip to main content

Τα γκολ του Σαλάχ ξανάφεραν το χαμόγελο του Κλοπ

Ο συνήθης σίριαλ… σκόρερ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, είχε ένα πολύ περίπλοκο ξεκίνημα την εφετινή περίοδο, όπως και η ομάδα του.

Ο Αιγύπτιος έμοιαζε χαμένος μετά την αποχώρηση για την Μπάγερν Μονάχου του πιστού συντρόφου του στην επίθεση, Σάντιο Μανέ. Με μόλις δύο γκολ στην Premier League μεταξύ 6 Αυγούστου και 13 Σεπτεμβρίου, ο Σαλάχ περνούσε κρίση αυτοπεποίθησης.

Όμως, από τις 4 Οκτωβρίου και τον πρώτο αγώνα με τους Ρέιντζερς στο Champions League, ο Σαλάχ ξαναβρήκε το «σημάδι» του. Στο παιχνίδι εκείνο (2-0) σημείωσε το δεύτερο γκολ και στον επόμενο, με τον ίδιο αντίπαλο, έκανε χατ-τρικ μέσα σε έξι λεπτά, έχοντας μπει αλλαγή στο συντριπτικό 7-1 μέσα στη Γλασκώβη.

Χθες ο «Φαραώ» πρόσθεσε στη λίστα των… θυμάτων του και την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και την άφησε τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο πρωτάθλημα.

Αντιμέτωπος με τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, ο Σαλάχ αρνείται να συζητήσει για την περίπτωσή του, γνωρίζοντας το μεγάλο έδαφος που πρέπει να καλυφθεί για την ομάδα του στην Premier League.

«Αυτή η ομάδα είναι πάντα δύσκολο να παίξει εντός ή εκτός έδρας, γιατί πάντα κυριαρχεί στο παιχνίδι, προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα όσο περισσότερο μπορεί. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πάρουμε είναι οι τρεις βαθμοί. Πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινοί, γιατί η κατάταξή μας δεν είναι η καλύτερη. Είναι μόνο ένα παιχνίδι και πρέπει να συνεχίσουμε», δήλωσε.

Όμως, για τον Γιούργκεν Κλοπ το να βλέπει τον Σαλάχ να σκοράρει σε σημαντικά ματς είναι πραγματική ανακούφιση:

«Ο Μο έπαιξε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, απολύτως εξαιρετικό. Πέτυχε ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης. Εκτός από το γκολ του ήταν καλός με την μπάλα, ήταν συνεχής απειλή στα μετόπισθεν, δούλευε πολύ σκληρά. Η ανακούφιση είναι μεγάλη. Όλες οι προσπάθειες καρποφορούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν τα πράγματα πάνε καλά για τον Mo, είναι απολύτως εξαιρετικός. Ελπίζω γι΄ αυτόν να του πάνε όλα από εδώ και πέρα, όπως ελπίζω και σε εμάς».