Skip to main content

Χωρισμένα τα αποδυτήρια της Γιουβέντους: ποιοι στηρίζουν Αλέγκρι, ποιοι όχι

Οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους εξακολουθούν να εμπνέονται και να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο με τον προπονητή τους, τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι;

Ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί σήμερα, την επομένη της επονείδιστης ήττας στο Ισραήλ από την Μακάμπι Χάιφα (0-2), που έκανε περίπλοκη την προσπάθεια πρόκρισης των «Μπιανκονέρι» στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League.

Η ιταλική εφημερίδα Repubblica προσπάθησε να αναλύσει την κατάσταση στα αποδυτήρια, ανάμεσα σ΄ αυτούς που στέκονται ακόμα στο πλευρό του Ιταλού τεχνικού και σε εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι με την τρέχουσα κατάσταση.

Κοντά στον προπονητή βρίσκονται ακόμη αρκετοί «πιστοί» του, από τον Περίν μέχρι τον Ντε Σίλιο και τους Ντανίλο, Στσέσνι, Κουαδράδο. Έπειτα υπάρχει ο Μπονούτσι, με τον οποίο η σχέση ορίζεται ως «θεσμική», αφού αποκαταστάθηκε μετά τη ρήξη το 2019, ενώ εκείνη με τον Κεν διανύει… εναλλασσόμενες φάσεις.

Πολλοί περισσότεροι, όμως, είναι οι παίκτες που είναι δυσαρεστημένοι με τη διοίκηση του Αλέγκρι. Ξεκινώντας με τον Λοκατέλι και τον ΜακΚένι και περνώντας επίσης από τον Ραμπιό και τους «νέους» Κόστιτς και Μπρέμερ, μπερδεμένοι αμφότεροι απ΄ αυτά που τους ζητά ο προπονητής του.

Δυσαρεστημένοι είναι και οι «μικροί», από τον Μιρέτι που είναι ο πιο χρησιμοποιημένος αλλά και τον Κιέζα, ο οποίος δεν είχε καμία σπουδαία σχέση με τον Αλέγκρι, ούτε πριν τον τραυματισμό του. Σημειώνεται ωστόσο ότι πολλές δυσαρέσκειες μειώθηκαν σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, μετά την αποχώρηση των Ντιμπάλα, Ντε Λιχτ, Τζακάρια και Αρτούρ.

Επίσης, υπάρχει και η κατάσταση εκείνων που ήδη σκέφτονται το Μουντιάλ του Κατάρ, δίνοντας προτεραιότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε σχέση μ΄ αυτό που συμβαίνει στη Γιουβέντους: Πογκμπά, Ντι Μαρία, Παρέδες.

Μεταξύ των «νέων» και ο Μίλικ, που έφτασε στο Τορίνο με ενθουσιασμό αλλά εισπράττει την αρνητικότητα του περιβάλλοντος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ιδιαίτερη είναι επίσης η κατάσταση του Βλάοβιτς: ο Σέρβος επιθετικός, προσωπική επιλογή του Αλέγκρι, είναι αφοσιωμένος αλλά και πολύ νευρικός στον αγωνιστικό χώρο, για μια ομάδα και τις επιλογές στο παιχνίδι της που δεν τον βοηθούν να κάνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε: να σκοράρει.

naftemporiki.gr