Skip to main content

Η ρήτρα του Χάαλαντ ισχύει μόνο για το εξωτερικό

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ βιώνει μια σεζόν ως απόλυτος σταρ στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Νορβηγός επιθετικός μετακόμισε στο βασίλειο του Πεπ Γκουαρδιόλα το καλοκαίρι και έχει ήδη φτάσει τα 20 γκολ αυτή τη σεζόν σε μόλις 13 αγώνες. 

Ο Χάαλαντ είναι νέος και μόλις εντάχθηκε σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες στον κόσμο, αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν ήδη σηκώσει το θέμα σχετικά με μια ειδική ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του, με όρους που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με το The Athletic, αν και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές σε κάποιο σύλλογο, υπάρχει ρήτρα που περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο μεταξύ Χάαλαντ και Μάντσεστερ Σίτι. Μια ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2024, όταν έχουν περάσει δύο χρόνια από την άφιξη του Νορβηγού στη «Έτιχαντ».

Η αξία του παίκτη μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά μειώνεται όσο το πενταετές συμβόλαιό του πλησιάζει στη λήξη του. Ωστόσο, η ρήτρα ισχύει για οποιονδήποτε σύλλογο εκτός Αγγλίας και όχι μόνο για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όμως κανένας αντίπαλος σύλλογος στην Πρέμιερ Λιγκ δεν θα μπορέσει να ενεργοποιήσει μια τέτοια επιλογή κατά τη διάρκεια της παραμονής του Χάαλαντ στο Μάντσεστερ. Αυτή η λεπτομέρεια καθιστά πρακτικά αδύνατο να περάσει ο παίκτης από τους «Πολίτες» σε άλλο αγγλικό σύλλογο.

Από πολλές απόψεις, ωστόσο, η ρήτρα αποδέσμευσης είναι απλώς μια τυπική διαδικασία, καθώς η Σίτι έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό την προσέγγιση να μη δεσμεύει κανέναν παίκτη και να του επιτρέπει να φύγει σε περίπτωση αιτήματος. Με μία μόνο προϋπόθεση: να υπάρχει μια επαρκής προσφορά στο τραπέζι.

Εκτός από τη ρήτρα αποδέσμευσης των 200 εκατομμυρίων ευρώ, θα υπάρχουν επίσης πρόσθετα μπόνους και προμήθειες που θα πληρωθούν, παρόμοια με αυτά που έπρεπε να επιβαρυνθεί η Σίτι αυτό το καλοκαίρι: 60 εκατομμύρια ευρώ, συν μπόνους και προμήθειες πρακτόρων, που οδήγησαν το συνολικό ποσό σε περίπου 100 εκατομμύρια.

Όλα αυτά, χωρίς να ξεχνάμε ότι ο μισθός του Νορβηγού ανέρχεται σε πάνω από 375 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και θα μπορούσε να «εκραγεί» με χάρη στα μπόνους.

naftemporiki.gr