Skip to main content

Τότο Βολφ: Ο Χάμιλτον έχει άλλα πέντε χρόνια στην F1

Ο Λιούις Χάμιλτον θα αγωνιστεί άλλα πέντε χρόνια και θα κυνηγήσει ένα όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1, σύμφωνα με το αφεντικό της Mercedes, Τότο Βολφ. Ο 37χρονος Βρετανός πιλότος υπέγραψε ανανέωση δύο ετών στην αρχή της σεζόν του 2022.

Ο Χάμιλτον έχει ρεκόρ 103 νίκες καριέρας αλλά καμία μετά από τον Δεκέμβριο του 2021, στη Σαουδική Αραβία, ενώ με τους επτά τίτλους του στη F1 είναι «ισόπαλος» με τον Μίχαελ Σουμάχερ, ως οι κάτοχοι της καλύτερης επίδοσης στην Ιστορία. 

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Λιούις μπορεί να κερδίσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο μαζί μας», είπε ο Βολφ στους δημοσιογράφους.

«Δεν πρόκειται να πάει αλλού, και αν μπορούμε να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο που είναι ανταγωνιστικό και μπορεί να παλέψει για νίκες, θα κερδίσει περισσότερους τίτλους».

Ο Βολφ είπε ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» για την επέκταση συμβολαίου του Χάμιλτον μετά το 2023. «Μόλις την περασμένη εβδομάδα καθίσαμε και (ο Χάμιλτον) είπε: “Κοίτα, έχω άλλα πέντε χρόνια μέσα μου, πώς το βλέπεις αυτό;”», εξήγησε ο Γουλφ.

Ο Χάμιλτον βρίσκεται στην έκτη θέση της τρέχουσας κατάταξη στην F1 με 170 βαθμούς. Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing οδηγεί την κούρσα με 341 βαθμούς

naftemporiki.gr