Skip to main content

Δύσκολες νίκες για Μίλαν και Νάπολι

Η Βερόνα φέρνει… γούρι στη Μίλαν, που πέρασε από το «Μπεντεγκόντι» νικώντας με 2-1, ακόμη κι αν υπέφερε σε αυτή τη συνάντηση της 10ης αγωνιστικής.

Την περασμένη σεζόν, ακριβώς στις 16 Οκτωβρίου, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε κατακτήσει και τότε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Ελλάς, παρότι το παιχνίδι είχε φιλοξενηθεί στο «Σαν Σίρο».

Το γήπεδο άλλαξε λοιπόν αλλά όχι και το αποτέλεσμα, και οι «Ροσονέρι» μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται στο κατόπι της πρωτοπόρου Νάπολι, από την οποία απέχουν τρεις βαθμούς.

Λιγότερο «όμορφη» αλλά πιο αποφασιστική από το συνηθισμένο, η Νάπολι κατέρριψε το «ταμπού» Τιάγκο Μότα (αήττητος ως προπονητής της Μπολόνια) και νίκησε για δέκατη συνεχή φορά, αλλά το χειροκρότημα ανήκει στους «Ροσομπλού» που έπαιξαν στα ίσα ως το τέλος, κι ας ηττήθηκαν με 2-3 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει όμως μεγάλο βάθος στον πάγκο και το απέδειξε για πολλοστή φορά. Οι Λοσάνο και Οσίμεν μπήκαν στο παιχνίδι ως αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν εκείνοι που σκόραραν.

Ως εκ τούτου, οι «Ατζούρι» εξακολουθούν να προηγούνται μόνοι, αλλά επειδή ο Ραχμάνι λείπει δέχτηκαν δύο γκολ κι αυτό είναι καμπανάκι για την ανασταλτική λειτουργία τους, αν και υπάρχει και η κούραση από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο… συνήθης νέος ήρωας των Ναπολιτάνων, Κβαρατσκέλια, ήταν και πάλι κορυφαίος, είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του και ανάγκασε το στάδιο να χοροπηδά με τις εμπνεύσεις του.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Λάτσιο-Ουντινέζε 0-0
  • Σπέτσια-Κρεμονέζε 2-2 (19΄ Ενζολά, 22΄ Χολμ – 2΄ Ντέσερς, 52΄ Πικέλ)
  • Νάπολι-Μπολόνια 3-2 (45΄ Ζεσούς, 49΄ Λοσάνο, 69΄ Οσίμεν – 41΄ Ζέρκζε, 51΄ Μπάροου)
  • Βερόνα-Μίλαν 1-2 (19΄ Γκουντέρ – 9΄ αυτ. Βελόσο, 81΄ Τονάλι)