Skip to main content

Στάση «Άνφιλντ» για τη Μάντσεστερ Σίτι

Στο «Άνφιλντ» σταμάτησε το αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί 1-0 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και να δίνει στην πρωτοπόρο Άρσεναλ «αέρα» τεσσάρων βαθμών από τους δεύτερους «πολίτες».

Μετά το χατ-τρικ σε έξι λεπτά απέναντι στους Ρέιντζερς της Γλασκόβης στο εκκωφαντικό 7-1 πριν από μερικές ημέρες, για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μο Σαλάχ ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το σούπερ ντέρμπι της Premier League σκοράροντας στο 76ο λεπτό, όταν από βολέ του Άλισον κατέβασε την μπάλα, απέφυγε τον Κανσέλο κι «εκτέλεσε» τον Έντερσον, σημειώνοντας το 100ό γκολ του με το αριστερό πόδι στην Αγγλία.

Ο αγώνας ήταν γεμάτος συγκινήσεις κι ένταση, με τον Γιούργκεν Κλοπ να δέχεται την κόκκινη κάρτα του Άντονι Τέιλορ και να αποβάλλεται στο 86΄, ενώ στο 53΄ είχε ακυρωθεί γκολ του Φιλ Φόντεν, με τη χρήση του VAR.

Η Σίτι, τροφοδοτούμενη από τα γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά η Λίβερπουλ τελικά βρήκε τη φόρμα που την εγκατέλειψε για μεγάλο μέρος της σεζόν και σταμάτησε τους πρωταθλητές.

Με τον Νορβηγό να μένει μακριά από το γκολ σήμερα, παρότι είχε δύο ευκαιρίες (νικήθηκε από τον Άλισον) και τον Σαλάχ να επανακάμπτει μετά τη μετριότατη παρουσία του από το ξεκίνημα της σεζόν, ο αγώνας των «υπερσκόρερ» κρίθηκε τελικά υπέρ του Αιγύπτιου.

Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε ως αλλαγή ο Κώστας Τσιμίκας στη θέση του Ντιόγο Ζότα.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Άστον Βίλα-Τσέλσι 0-2 (6΄,65΄ Μάουντ)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 0-0
  • Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 1-1 (20΄ Περό – 64΄ Ράις)
  • Λιντς-Άρσεναλ 0-1 (35΄ Σάκα)
  • Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (76΄ Σαλάχ)