Skip to main content

Η Τσέλσι δεν είναι αρκετή για τον Τοντ Μπόιλι

Ο Τοντ Μπόιλι, αντικαταστάτης του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην ιδιοκτησία της Τσέλσι, έχει πάρει… φόρα.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ντάριεν (Παναμάς), Λος Άντζελες και Λονδίνου, πρόκειται να γίνει ιδιοκτήτης και της αεροπορικής εταιρείας Flexjet.

Η Flexjet αποδέχθηκε εξαγορά από την Horizon Acquisition, μια εταιρεία του Μπόιλι, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε ήδη συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά μετοχών της.

Ο στόλος της Flexjet περιλαμβάνει αεριωθούμενα Gulfstream, Challenger, Praetor και Phenom, καθώς και ελικόπτερα S-76, κατασκευασμένα από την Σικόρσκι.

Η Flexjet έχει την έδρα της στο αεροδρόμιο Cuyahoga County στο Κλίβελαντ κι απασχολεί περίπου 3.100 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 1.100 πιλότων.

Η εταιρεία απαριθμεί ορισμένες ανοιχτές θέσεις στο Bridgeport στη θυγατρική της Flexjet Vertical, τις οποίες πρόσθεσε τον περασμένο Ιούνιο με την εξαγορά του Associated Aircraft Group.

Σε μια παρουσίαση επενδυτών την περασμένη εβδομάδα, η Flexjet υπολόγισε τα έσοδα του 2022 σε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά ένα τρίτο περισσότερα από το 2021.

Ο Μπόιλι είχε ήδη μερίδιο στην Flexjet μέσω της επενδυτικής της εταιρείας Greenwich Eldridge Industries, η οποία είχε εξαγοράσει την επιχείρηση χρηματοδότησης αεροσκαφών της Guggenheim Partners, όπου εργαζόταν κάποτε ο επιχειρηματίας.

Πάντως, ο Μπόιλι είναι περισσότερο γνωστός για τις επενδύσεις του στη βιομηχανία ψυχαγωγίας και των μέσων ενημέρωσης, που έχουν αγκαλιάσει τους Λος Άντζελες Ντότζερς, Λος Άντζελες Λέικερς και Λος Άντζελες Σπαρκς, Μπίλμποουρντ, Ρόλινγκ Στόουν, The Hollywood Reporter and Variety, καθώς και την εταιρεία αθλητικών παιχνιδιών DraftKings.

naftemporiki.gr