Skip to main content

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Παναθηναϊκό από τη Ρεάλ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας

Με ήττα ξεκίνησε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, χάνοντας με 71-68 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το προβάδισμα εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα του Παναθηναϊκού και τους μαζεμένους πόντους του Μάριο Χεζόνια (13-21 στο 8′). 

Οι γηπεδούχοι πάντως, αντέδρασαν άμεσα βρίσκοντας λύσεις από τον Άντριου Άντριους και μείωσαν στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-23 στο 10′). Οι «πράσινοι» συνέχισαν να αποδίδουν εξαιρετικά στο πίσω μέρος του παρκέ και να έχουν το πάνω χέρι (26-23 στο 13′), με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να κάνει εξαιρετική δουλειά σε εκτέλεση και ριμπάουντ.

Οι λύσεις της Ρεάλ παρέμεναν πολλές παρά τις απουσίες, με συνέπεια Γκάμπριελ Ντεκ και Βενσάν Πουαριέ να ηγούνται για την ολική ανατροπή σκηνικού (32-28 στο 16′). Οι φιλοξενούμενοι πήγαν μάλιστα στα αποδυτήρια, όντες αυτοί σε θέση οδηγού (38-37). 

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς πάντως, κατόρθωσαν να είναι κοντά παρά τα άσχημα ποσοστά (7/18 δίποντα, 5/15 τρίποντα, 8/15 βολές) και της προβληματικής δημιουργίας (7 ασίστ για 4 λάθη).

Στην επανάληψη η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμα της αλλά οι γηπεδούχοι με επιθετικές αιχμές τους Γουίλιαμς και Παπαγιάννη αντέδρασαν ξανά περνώντας ξανά μπροστά (48-45) στο 28’. 

Η επιστροφή του Φαμπιάν Κοζέρ έδωσε πέντε γρήγορους πόντους στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι στο τέλος της τρίτης περιόδου (54-51).

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, κάτι που… τιμώρησε ο Γιουλ 46,5’’ πριν από τη λήξη δίνοντας προβάδισμα έξι πόντων στη Ρεάλ, που έφτασε στην επικράτηση.