Skip to main content

Αντετοκούνμπο: Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα

Για την εμπειρία του Eurobasket και την αγάπη του κόσμου προς την Εθνική Ελλάδος μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη media day ενόψει της έναρξης του NBA.

O Giannis αναφέρθηκε στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας για την επίσημη αγαπημένη ενώ όρισε ως στόχο του για την νέα σεζόν την διεκδίκηση του δεύτερου πρωταθλήματος με τους Μπακς.

Αναλυτικά όσα είπε για την Εθνική:

«Προφανώς ήταν πολλά. Καίγεσαι λίγο, παίζεις πολύ μπάσκετ. Χρειάζεται ένα διάλειμμα όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Θες να περάσεις λίγο χρόνο εκτός παρκέ, να είσαι με την οικογένειά σου, να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, να κάτσεις στον καναπέ και να φας… doritos. Το χρειάζεσαι για να έχεις μια καλή σεζόν.

Φυσικά ήταν τρομερή εμπειρία να εκπροσωπώ την χώρα μου. Το διασκέδασα. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε τόσος κόσμος, ανταποκρίθηκε. Ο κόσμος είχε ελπίδα. Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Παρότι μείναμε ένα ματς μακριά από τα μετάλλια.

Ο κόσμος μας ακολουθούσε στο δρόμο, ζητωκραύγαζαν για εμάς και τη σημαία. Έβλεπαν τα ματς εκατομμύρια άνθρωποι και αυτό είναι τέλειο. Είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και πνευματικά αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν».

Για την νέα χρονιά που ξεκινά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, υπογράμμισε:

«Αν πιστεύω ότι είμαι από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας και ο τρόπος που αγωνίζομαι για την ομάδα μου είναι αποδοτικός; Ναι! Έχω ωριμάσει αρκετά για να το καταλάβω. Αλλά δεν θεωρώ πως είμαι ο κορυφαίος. Ο κορυφαίος είναι αυτός που μένει όρθιος ως το τέλος.

Προσπαθώ πάντα να φέρω στο maximum τις πιθανότητές μου. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που είμαι σε αυτή την πόλη και δεν θα πάρω τίποτα ως δεδομένο. Ήταν ωραίο το αίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ζήλεψα λίγο με το Γκόλντεν Στέιτ και με την παρέλαση που έκαναν… Ξέρεις αυτό το συναίσθημα τώρα…».

naftemporiki.gr