Skip to main content

Χάρι Μαγκουάιρ: Όταν η στατιστική αποκαλύπτει την αλήθεια

Συνέπεια της (κάκιστης) τρέχουσας φόρμας του ή απλός συνδυασμός περιστάσεων;

Όπως και νάχει, το βέβαιο είναι πως ο Χάρι Μαγκουάιρ έχει χάσει σε όλους τους τελευταίους 9 αγώνες (σύλλογος, Εθνική ομάδα), στους οποίους ξεκίνησε βασικός. Ακόμη χειρότερα, η ομάδα του πάντα νικούσε όταν βρισκόταν στον πάγκο στο εναρκτήριο λάκτισμα.

Ο Άγγλος αμυντικός έχει παίξει τέσσερα ματς ως βασικός αυτή τη σεζόν (τρία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι ένα με την Αγγλία) και οι ομάδες του κατέγραψαν ισάριθμες ήττες.

Χωρίς αυτόν στην αρχική ενδεκάδα η Μάντσεστερ έκανε πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια, μεταξύ των οποίων στα ντέρμπι με Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Με αυτόν στη βασική σύνθεση οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν δεχθεί επτά γκολ σε τρία παιχνίδια, ενώ απόντος του Μαγκουάιρ μόλις δύο σε πέντε αγώνες.

Ο «βράχος» των 1,94 μέτρων και σχεδόν 100 κιλών δεν έχει κερδίσει ούτε έναν αγώνα ως βασικός σε επίσημες συναντήσεις από τις 16 Απριλίου εναντίον της Νόριτς (3-2), δηλαδή σχεδόν έξι μήνες.

Ο πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που αγοράστηκε για σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2019, διανύει μια χαοτική περίοδο.

Επιβεβαιωμένος ως αρχηγός στην αρχή της σεζόν, έχασε τη θέση του βασικού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα πρέπει να επιστρέψει σύντομα στις καλές εμφανίσεις, για να σταματήσει τη φθίνουσα πορεία του και να κερδίσει μια θέση στην αποστολή για το Μουντιάλ. 

naftemporiki.gr