Skip to main content

Η Ρεάλ προετοιμάζεται για ενδεχόμενο αποκλεισμό από το Champions League

του Παναγιώτη Κουμάνταρου

Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει το παρόν της στο Champions League, αλλά το μέλλον της σχηματίζει το περίγραμμα της European Super League και της μάχης που δίνεται επί τούτω ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για να νικήσει την UEFA.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, του οποίου ηγείται ο Φλορεντίνο Πέρεθ, δείχνουν πρωτοφανή αποθεματικά έως και 780 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ μετρητών (425 εκ. ευρώ) και αχρησιμοποίητων πιστωτικών πολιτικών (354 εκ. ευρώ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας Vozpopuli, ο σύλλογος προστατεύτηκε κατ΄ αυτόν τον τρόπο από το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει αποκλεισμό από το Champions League για έως και τρεις σεζόν.

Επί του παρόντος, ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφενός, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η UEFA δεν μπορεί να έχει αντίποινα εναντίον ποδοσφαιριστών, αφετέρου άνοιξε την πόρτα στο ενδεχόμενο αποκλεισμού (από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για τους συλλόγους που επιλέγουν να ενταχθούν σε νέους οργανισμούς και να λάβουν μέρος σε διαφορετικές διοργανώσεις.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. δεν θα εκδοθεί πριν από τα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης προετοιμάζεται για κάθε σενάριο εδώ κι αρκετό καιρό.

Τόσο, που έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετά κεφάλαια για να αντιμετωπίσει μια ολόκληρη σεζόν με το ίδιο τρέχον επίπεδο κόστους χωρίς να κερδίσει ούτε ένα ευρώ, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα διατηρούσε ένα ορισμένο πλεόνασμα.

Όχι μόνο αυτό όμως: η εταιρεία έχει κάνει προσπάθεια να μειώσει τον δείκτη χρέους/EBITDA στο μηδέν, γεγονός που θα της δίνει την υψηλότερη πιστωτική ποιότητα σε περίπτωση που συνάψει τραπεζικά δάνεια στο μέλλον.

Η διοίκηση των «Μερένγκες» επιδιώκει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να διπλασιάσει την αξία του συλλόγου μέχρι το 2025 και να επικεντρωθεί έντονα στη European Super League και το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

naftemporiki.gr