Skip to main content

Υπό αστυνομική προστασία στο Τορίνο ο Πολ Πογκμπά

Νέες λεπτομέρειες εμφανίζονται για την υπόθεση του Πολ Πογκμπά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, ο μέσος της Γιουβέντους βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία στην Ιταλία.

Το ρεπορτάζ εξηγεί ότι η αστυνομία τον προστατεύει μετά τις διάφορες απόπειρες εκβιασμού κι εκφοβισμού που τον έβλεπαν πρωταγωνιστή τους τελευταίους έξι μήνες. Επομένως, αυτή είναι η κατάσταση που βιώνει ο Γάλλος διεθνής μέσος αυτή τη στιγμή, από τότε που επέστρεψε στο Τορίνο. 

Τις τελευταίες ημέρες ο Ματίας Πογκμπά, ο μεγαλύτερος αδερφός του μέσου της Γιουβέντους, ομολόγησε -κατά τη διάρκεια της κράτησης που αποφασίστηκε στην έρευνα για εκβιασμό- ότι ήταν η πηγή του βίντεο με τις απειλές με τις οποίες εκβιαζόταν ο αδελφός του.

Ο Ματίας Πογκμπά, 32 ετών, παρουσιάστηκε αυθόρμητα στην αστυνομία την περασμένη Τετάρτη και τέθηκε υπό κράτηση μαζί με άλλα 3 άτομα. Η ιστορία αφορά μια καταγγελία στις 16 Ιουλίου από τον Πολ Πογκμπά στην εισαγγελία του Τορίνο, στην οποία αναφέρθηκαν απόπειρες εκβιασμού μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2022, για 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πολ Πογκμπά είχε πει, στην πρώτη ανάκριση μετά την καταγγελία, ότι κατέληξε μπροστά σε μερικούς παιδικούς φίλους και δύο άντρες με μπαλακλάβες, οπλισμένους με τουφέκια, οι οποίοι τον επέπληξαν ότι δεν τους βοήθησε οικονομικά. Ένας από τους δύο που είχαν καλυμμένο το πρόσωπο ήταν ο Ματίας, σύμφωνα με τον αδελφό του.

naftemporiki.gr