Skip to main content

Με τη Γερμανία για μια θέση στα μετάλλια η Εθνική

Η διοργανώτρια της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2022, Γερμανία, είναι ο αντίπαλος τον οποίο καλείται να υπερκεράσει απόψε (13/9, 21:30, ΕΡΤ) η Εθνική ομάδα για να προκριθεί στην ημιτελική φάση και να εισέλθει στη ζώνη των μεταλλίων. 

«Η Γερμανία είναι ένας πάρα πολύ ικανός αντίπαλος. Έχει τα πάντα στο παιχνίδι της. Παίζει στην έδρα της, έχει δημιουργούς, έχει εκτελεστές, έχει μέγεθος, παίζει με πολύ καλό ρυθμό…», σχολίασε ο Δημήτρης Ιτούδης.

«Αναμφίβολα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν υπάρχει μόνο ο Σρέντερ ή ο Βάγκνερ. Ο Λο κάνει ένα πολύ καλό Ευρωμπάσκετ και γενικά είναι ένα σύνολο με πολλούς αυτοματισμούς και πολύ καλή χημεία», συνέχισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Και κατέληξε: «Η Γερμανία θα έχει υποστήριξη, δεν ξέρω αν αυτό θα σημαίνει και πίεση. Ο καθένας προσπαθεί να διεκδικήσει κάτι σε έναν τέτοιο τελικό, αυτή είναι η φύση αυτών των αγώνων, είναι do or die».

Ο ομόλογός του στον πάγκο των Γερμανών, Γκόρντι Χέρμπερτ, χαρακτήρισε την ελληνική ομάδα «μία από τις καλύτερες του κόσμου» κι εστίασε στην αντιμετώπιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Παίζουμε εντός έδρας, αλλά παίζουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, η οποία διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου», υπογράμμισε.

Όσο για το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του; «Το νούμερο είναι ένα είναι η άμυνα στο τρανζίσιον. Μετά, αν θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τον Γιάννη. Δεν ξέρω ακόμη πως, αλλά θα είναι βασικό. Και το τρίτο είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Η Γερμανία είχε το πλεονέκτημα να δώσει τους αγώνες του ομίλου στην Κολωνία. Τερμάτισε στη 2η θέση του 2ου ομίλου, ισοβαθμώντας, με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς με 4 νίκες – 1 ήττα. Η Σλοβενία ήταν και η μόνη ομάδα που νίκησε τα «πάντσερ» και συγκεκριμένα με 88-80, για την 4η αγωνιστική, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Παρασκευή (16/9) την ομάδα που θα προκριθεί από το ζεύγος Ισπανία-Φινλανδία, ο αγώνας του οποίου θα διεξαχθεί επίσης σήμερα, στις 18:15.

naftemporiki.gr