Skip to main content

Ιτούδης: Η μητέρα μου ήθελε να ασχοληθώ με τα σπαράγγια

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της επίσημης αγαπημένης είναι φυσικά και ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ‘«Mega Καλημέρα» και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως η μητέρα του ήταν αρνητική στην προοπτική να ασχοληθεί ο γιος της με το μπάσκετ, προτιμώντας να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση.

Επίσης, μίλησε για την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό, την αγάπη του για τους χορούς και το διάβασμα και την καριέρα που δεν έκανε στο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, ο Ιτούδης μίλησε για:

Τον λόγο που ασχολήθηκε με το μπάσκετ και την ατάκα της μητέρας του: «Είμαι της γενιάς που επηρεάστηκε από το 1987, αλλά πολύ πιο νωρίς, το 1985, έπαιζα ποδόσφαιρο, όπως ο πατέρας μου. Είχαμε τον ίδιο προπονητή. Είχα μακριά μαλλιά και δεν του άρεσε αυτό. Εν ολίγοις αυτός είναι ο λόγος που έφυγα από το ποδόσφαιρο και πήγα στο μπάσκετ. Η μάνα μου έλεγε ότι το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια».

Το γεγονός ότι ενώ η οικογένειά του είχε επιχείρηση προτίμησε να στραφεί στο μπάσκετ: «Ήταν πετυχημένη επιχείρηση, αλλά είχε πολύ ήλιο και ζόρι. Είχε συζητηθεί να σπουδάσω Γεωπονία ώστε να είμαι ο εκπρόσωπος της εταιρίας που εξήγαγε τα σπαράγγια. Ίσως και να ήταν κάρμα. Δεν με γέμιζε η γεωπονία. Με γέμιζε το μπάσκετ. Κάποια στιγμή τσαπίζαμε και έπαθα ηλίαση στο χωράφι. Βέβαια δεν πάθαινα ηλίαση όταν έπαιζα μπάσκετ».

Τον χρόνο που περνάει μακριά από την οικογένειά του λόγω της δουλειάς του: «Η γυναίκα μου και η κόρη μου αλλάξαν την καθημερινότητά τους και τους φίλους τους για να υποστηρίξουν εμένα και τις δικές μου φιλοδοξίες. Είχαμε συμφωνήσει ότι το καλοκαίρι ήταν δικό τους, αλλά τώρα ανήκει στην Εθνική, που είναι τιμή, πρόκληση και μεγάλη ευθύνη. Προσπαθώ και προσπαθούσα να μοιράζομαι τα λεπτά, ώρες και στιγμές με την κόρης μου μέχρι την ενηλικίωσή της».

Το αν είναι καλός χορευτής: «Είναι αλήθεια ότι είμαι καλός χορευτής. Χορεύω μόνος μου. Ξέρω χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και πολλούς ελληνικούς χορούς. Όταν είχε εκείνες τις εκπομπές ο Σπύρος Παπαδόπουλος, αν τις αφιέρωνε στους παραδοσιακούς χορούς μπορεί να χόρευα μόνος σπίτι μου».

Τα χόμπι του: «Μου αρέσει πολύ το διάβασμα και έχουμε τα audio book πλέον όπου ακούς ένα βιβλίο. Μου αρέσει να διαβάζω και να αθλούμαι. Μέσω της άθλησης μου έρχονται πολλές ιδέες».

Την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό: «Ήταν από τις πρώτες καταστάσεις του κορωνοϊού, που ακόμα και οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαθαίνανε. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του “Σωτηρία” και στην κυρία Πουλάκου, η οποία με έπεισε.

Εγώ δεν ήθελα να νοσηλευτώ επειδή πίστευα ότι ήμουν καλά. Όταν είδα ότι στα πνευμόνια το ένα ήταν στο 20% και το άλλο στο 15%, η γιατρός μου είπε “κύριε Ιτούδη, εδώ, ο προπονητής είμαι εγώ. Όπως εσείς θέλετε οι αθλητές σας να σας ακούνε, εσείς θα ακούσετε εμένα”. Έζησα 9 μέρες με υψηλό πυρετό. Προφανώς και τρόμαξα. Όταν ο πυρετός από το 39 έπεφτε μόνο στο 38 με αντιβίωση και κρύα μπάνια, κάτι δεν πήγαινε καλά».

naftemporiki.gr