Skip to main content

Γκουαρδιόλα: Κάθε χρόνο είμαστε φαβορί, αλλά δεν έχουμε κατακτήσει ποτέ το Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκινά απόψε την πορεία της στο Champions League, προσδοκώντας να δικαιώσει τις προσδοκίες και να φτάσει στη πρώτη κατάκτηση της ιστορίας της. Οι Πολίτες είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για τον προπονητή της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία, υπογράμμισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στον Χάαλαντ και μίλησε για τους μεγάλους αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο με τον δικό του σύλλογο.

«Αν όλοι στηρίζονται στους ώμους του, αν βασιστούμε μόνο στον Χάλαντ, δεν θα κερδίσουμε. Ξέρω, ξέρω. Είναι το Champions League. Ρωτάνε κάθε χρόνο, κάθε χρόνο λένε ότι είμαστε φαβορί και ποτέ δεν τους αποδεικνύουμε ότι έχουν δίκιο. Θα κερδίσουμε, δεν θα κερδίσουμε; Δεν γνωρίζω. 

Αν κερδίσουμε, δεν θα είναι μόνο λόγω του Έρλινγκ. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι όλοι μιλούν για τον Έρλινγκ και ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει, αλλά όλα εξαρτώνται από το τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αν παίξουμε καλά και νικήσουμε, θα το αξίζουμε. Αν όχι, θα πάμε σπίτι και θα τιμωρηθούμε από τους οπαδούς, από τα μέσα ενημέρωσης και θα προχωρήσουμε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Προσωπικά, πάντα ρίχνω τις προσδοκίες μου. Το να είσαι εδώ είναι υπέροχο. Τι θα γίνει, λοιπόν; Θα δείξει. Αν ο κόσμος μας βλέπει ως τα κύρια φαβορί, τι μπορώ να πω; Ωραία, εντάξει. Είμαστε φαβορί, λοιπόν. Αν σκεφτούμε τα φαβορί, πρέπει να είναι η Ρεάλ γιατί το κερδίζει πάντα, αυτό λέει η ιστορία. Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα. Όλες οι αγγλικές ομάδες θα είναι εκεί. Η Παρί Σεν Ζερμέν επίσης. Αλλά “η Σίτι πρέπει να το κερδίσει”. Οι ισπανικές ομάδες είναι τόσο σκληρές και έχουν κυριαρχήσει στην Ευρώπη όσο καμία άλλη. Στη Σίτι, θα ήθελα πολύ να έχω την ιστορία της Σεβίλλης».

naftemporiki.gr