Skip to main content

Η Εθνική «άλωσε» το Μιλάνο και πάει για πρωτιά στον όμιλο

Μετά την νικηφόρα πρεμιέρα επί της Κροατίας, η Εθνική Ελλάδος έκανε το 2/2 στο Eurobasket, καθώς επικράτησε των Ιταλών με 85-81 και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλό της. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε τον έλεγχο σε όλο το ματς, έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με 15 πόντους στο 35′ αλλά οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν την διαφορά στο φινάλε. Η Ελλάδα, όμως, είχε και πάλι τις λύσεις στα προβλήματα και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά, είχε σε μεγάλη μέρα τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ και πήγε στο ημίχρονο όντας μπροστά με 47-40.

Στο δεύτερο μέρος η επίσημη αγαπημένη… έπνιξε με την άμυνα της τον αντίπαλο, έφτασε να έχει διαφορά 15 πόντων πέντε λεπτά πριν το τέλος(75-60) αλλά η Ιταλία με κορυφαίο τον Φοντέκιο γύρισε το ματς. Η Ελλάδα, όμως, στις κρίσιμες στιγμές έβρισκε σωστές επιλογές και επικράτησε με 85-81.

Ο Giannis με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ έκανε και πάλι double-double, ο Ντόρσεϊ με 23 πόντους ήταν άξιος συμπαραστάτης ενώ ο Αγραβάνης πρόσθεσε 13.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 47-40, 71-57, 85-81

naftemporiki.gr