Skip to main content

Φόρμουλα Ένα: Ο Μάσι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

«Δέχτηκα απειλές θανάτου από ανθρώπους που υποσχέθηκαν να φροντίσουν εμένα και την οικογένειά μου».

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από την Sydney Daily Telegraph, ο Μάικλ Μάσι, πρώην διευθυντής αγώνων Formula 1 της Αυστραλίας, εξιστόρησε τι του συνέβη μετά το περσινό GP του Άμπου Ντάμπι, δηλαδή την κούρσα που έκρινε τον παγκόσμιο τίτλο.

Αν και αργότερα απομακρύνθηκε από τη FIA, ο 44χρονος Μάσι πήρε πολλές πολύ αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες ωφέλησαν πραγματικά τον Μαξ Φερστάπεν, επιτρέποντάς του να προσπεράσει τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και να «κλέψει» τον 8ο παγκόσμιο τίτλο από τον πιλότο της Mercedes.

«Ακόμα θυμάμαι ότι περπατούσα στους δρόμους του Λονδίνου μια ή δύο μέρες μετά τον αγώνα. Άρχισα να κοιτάζω πάνω από τον ώμο μου, αναρωτιόμουν αν οι άνθρωποι πίσω μου θα μου επιτίθονταν», είπε ο Μάσι.

«Έλαβα εκατοντάδες μηνύματα. Ήταν σοκαριστικά, ρατσιστικά, προσβλητικά, κακά. Και υπήρχαν απειλές για τη ζωή μου στον λογαριασμό μου στο Facebook και ειδικά στο LinkedIn, το οποίο υποτίθεται ότι είναι μια επαγγελματική πλατφόρμα».

«Δεν πήγα σε ειδικό, αλλά εκ των υστέρων θα έπρεπε να τον είχα συμβουλευτεί» εκμυστηρεύθηκε ο Μάσι, ο οποίος ανησυχούσε για τη δική του ψυχική υγεία, αλλά επέλεξε «να ελαχιστοποιήσω την κατάσταση».

Προσληφθείς από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) μετά τον ξαφνικό θάνατο του Τσάρλι Γουίτινγκ στις αρχές του 2019, ο Μάσι την εγκατέλειψε οριστικά τον Ιούλιο για να επιστρέψει και να ζήσει στην Αυστραλία, «κοντά στους ανθρώπους που με υποστηρίζουν».

naftemporiki.gr