Skip to main content

Με τίτλο ξεκίνησε η σεζόν για τη Λίβερπουλ

Με τίτλο ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος 2022-23 για τη Λίβερπουλ. Μερικές ημέρες πριν την έναρξη της φετινής Premier League, η ομάδα του Γιούγκεν Κλοπ νίκησε με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και κατάκτησε το 16ο αγγλικό Σούπερ Καπ (Community Shield) στην Ιστορία της.

Ο 100ός αγώνας της διοργάνωσης φιλοξενήθηκε στο «Κινγκ Πάουερ» του Λέστερ και ο Γερμανός τεχνικός των «Κόκκινων» έγινε μόλις ο δεύτερος τεχνικός στη διαδρομή του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), που έχει κατακτήσει κάθε τίτλο που υπάρχει στον πλανήτη με την ίδια ομάδας.

Στο 21ο λεπτό ο Σαλάχ «έσπασε» στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, εκείνος σούταρε εκτός περιοχής και αφού η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Άκε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι «Πολίτες» ισοφάρισαν στο 70΄, όταν ο γκολκίπερ Άντριαν «νίκησε» από κοντά τον Φόντεν, αλλά ο καραδοκών Άλβαρες πήρε το ριμπάουντ για το 1-1, με το γκολ να κατακυρώνεται δύο λεπτά αργότερα, μετά από έλεγχο στο VAR.

Η αντίδραση της Λίβερπουλ ήταν άμεση. Στο 83΄ ο Άκε, που είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ εις βάρος της ομάδας του, έδιωξε με το χέρι κι αφού ο Κρεγκ Πόουσον είδε τη φάση στο βίντεο έδειξε τα 11 βήματα, δίνοντας την ευκαιρία στον Σαλάχ να ξαναβάλει σε θέση οδηγού τη Λίβερπουλ.

Τη νίκη της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ διασφάλισε ο «νέος» Ντάρβιν Νούνιες με κεφαλιά-ψαράκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, από ασίστ του Ρόμπερτσον, ενώ λίγο πριν τη λήξη ο Χάαλαντ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι από τα τρία μέτρα!