Skip to main content

Με… high tech κασκόλ φέτος οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι

Κάποιοι τυχεροί, επιλεγμένοι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Σίτι, θα φορέσουν κασκόλ υψηλής τεχνολογίας τη νέα αγωνιστική περίοδο, στους αγώνες της πρωταθλήτριας Αγγλίας. 

Το κλασικό ποδοσφαιρικό κασκόλ αναβαθμίζεται με βιομετρικό αισθητήρα, ενσωματωμένο στο ύφασμα, για την παρακολούθηση των συναισθηματικών, φυσιολογικών και κινητικών δεδομένων του κατόχου του.

Χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα Bio EmotiBit, το «The Connected Scarf» θα αποτυπώνει τα βιο-σήματα του σώματος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καταγράφοντας επίσης μια σειρά μετρήσεων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η θερμοκρασία του σώματος, οι καρδιακοί παλμοί και οι συναισθηματικές αποκρίσεις, προσφέροντας πληροφορίες για το πώς νιώθουν οι φίλαθλοι σε διαφορετικές στιγμές της αναμέτρησης.

«Στη δουλειά μας με τη Σίτι, τα τελευταία χρόνια, αναζητούσαμε διαρκώς τρόπους για να συνδέσουμε περισσότερο τους οπαδούς με το άθλημα που αγαπούν, σε άλλο επίπεδο», δήλωσε η Άσλεϊ Μάρουσακ, Global Sports Marketing Manager της Cisco, η οποία βοήθησε στην ανάπτυξη του προϊόντος.

Το κασκόλ δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους φιλάθλους ακόμη, καθώς μόνο ένας επιλεγμένος αριθμός θα διανεμηθεί στους φίλους της Σίτι, όπως και σε εκείνους της Σίτι FC Νέας Υόρκης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ανήκει στο City Football Group.