Skip to main content

Αρχιδιαιτητής ο Μπένετ, υποβιβασμός για δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας

Ο άλλοτε συνεργάτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, Στέφαν Μπένετ, είναι ο νέος αρχιδιαιτητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την επόμενη διετία.

Η πρόταση της ΕΠΟ και του προέδρου της, Παναγιώτη Μπαλτάκου, πέρασε με 8 ψήγους υπέρ, 3 κατά και 2 λευκές. Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ κατά τάχθηκαν οι Β.Μαρινάκης, Λ.Μπουτσικάρης, Κ.Καραπαπάς, ενώ τη λευκή ψήφο επέλεξαν οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ. 

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ψήφισε πως από τη νέα χρονιά θα υποβιβάζονται δύο ομάδες απευθείας από τη Σούπερ Λίγκα και τις θέσεις τους θα παίρνει ο πρώτος του Νοτίου και ο πρώτος του Βορείου Ομίλου της Σούπερ Λίγκας 2, που είχε ζητήσει επίσης μια τρίτη θέση να παίζεται σε μπαράζ.

Τώρα θα πρέπει να αλλάξει η προκήρυξη της «μεγάλης» Λίγκας, που προέβλεπε τον υποβιβασμό της τελευταίας ομάδας και τη συμμετοχή της προτελευταίας σε μπαράζ ανόδου/παραμονής.

Ο Μάνος Γαβριηλίδης εξελέγη α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς έλαβε δέκα ψήφους (σε σύνολο έντεκα ψηφισάντων, υπήρξε κι ένα λευκό) κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Ε.Ε. όρισε ως πρόεδρο στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών τον ε.τ. Αρεοπαγίτη κ. Κωνσταντίνο Παναρίτη, ενώ παράλληλα υπήρξε ενημέρωση -μέσω τηλεδιάσκεψης- από τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τον κανονισμό διαιτησίας 2022-2023.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης ότι ο αγώνας της Εθνικής Γυναικών με την Ουαλία (2/9), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας και το Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου θα φιλοξενήσουν (4-10 Οκτωβρίου) τις αναμετρήσεις για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων (Κ19), με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και της Τουρκίας.