Skip to main content

Η Premier League, έχει δαπανήσει πάνω από ένα δις στη μεταγραφική αγορά

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ξοδεύτηκαν στη μεταγραφική αγορά: η Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει να ταξιδεύει με τρελά νούμερα σε σύγκριση με εκείνα των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αν και προς το παρόν τα χρήματα είναι ίδια με εκείνα της περασμένη σεζόν. 

Στο ταμπλό των στοιχημάτων, η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να παραμένει η ομάδα που θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Οι αφίξεις των Έρλινγκ Χάαλαντ και Κάλβιν Φίλιπς είναι αρκετές για να αντισταθμίσουν την παραχώρηση του Ραχίμ Στέρλινγκ στην Τσέλσι και του Γκάμπριελ Ζεσούς στην Άρσεναλ, και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα εξακολουθεί να προτείνεται ως πρωταθλήτρια με απόδοση 1,60. 

Πίσω της βρίσκεται η Λίβερπουλ (απόδοση 3), αντίπαλος των «Πολιτών» μέχρι την τελευταία μέρα της περσινής περιόδου. Ο Ντάρβιν Νούνιες αποτελεί το «εξώφυλλο» της μεταγραφικής δραστηριότητας για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία στον αντίποδα είδε τους Σάντιο Μανέ και Ορίγκι να αποχαιρετούν το «Άνφιλντ».  

Η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε θα μπορούσε να μπει ανάμεσα στους δύο διεκδικητές, καθώς άφησαν τον Στίβεν Μπέργκβαϊν να φύγει, αλλά με τον Ριτσάρλισον, τον Ιβ Μπισούμα και τον Ιβάν Πέρισιτς έχει κάποιες πιθανότητες να εμφανιστεί ενισχυμένη στην επόμενη Premier League. 

Προς το παρόν οι «Πετεινοί» ξεκινούν με απόδοση 15, ενώ απόδοση 18 δίνει ενδεχόμενη επιτυχία της Τσέλσι. Οι «Μπλε» έχασαν το ύψος και τη δύναμη των Ρομέλου Λουκάκου, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Αντρέας Κρίστενσεν και ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν μέχρι στιγμής η πιο σημαντική απόκτηση, αλλά η αγωνιστική ισορροπία, προς το παρόν, δεν κάνει τους Λονδρέζους να ονειρεύονται. 

Στην πέμπτη κι έκτη σειρά βρίσκονται αντίστοιχα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, με απόδοση 25 και 50, ενώ μια έκπληξη τύπου Λέστερ θα μπορούσε να είναι η Νότινγχαμ Φόρεστ, που έχει ήδη επενδύσει 70 εκατομμύρια στην αγορά, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετά για να τη φέρουν στο επίπεδο των μεγάλων: οι «Κόκκινοι» του Στιβ Κούπερ προτείνονται με απόδοση 1.000.