Skip to main content

Στη Νότιγχαμ ο Χέντερσον της Γιουνάιτεντ

Με τον Ντιν Χέντερσον θα πορευτεί τη νέα αγωνιστική σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ η Νότιγχαμ Φόρεστ, που ανακοίνωσε τον μονοετή δανεισμό του 25χρονου από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Χέντερσον θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Μπρις Σαμπά, που αρνήθηκε να ανανεώσει και αναμένεται να πωληθεί. Ο Κονγκολέζος πορτιέρε αποτέλεσε την περασμένη σεζόν έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της Νότιγχαμ και έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Τσάμπιονσιπ.

Έτσι, η πρόκληση του Χέντερσον να «γεμίσει τα γάντια» του προκατόχου του δεν είναι εύκολη, όμως ο ίδιος έχει αποδείξει πως έχει μεγάλες αρετές και μπορεί να θεωρηθεί «εγγύηση» κάτω από τα γκολπόστ ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ.

Την περασμένη σεζόν βρισκόταν σταθερά κάτω από τον Νταβίντ Ντε Χέα στην ιεραρχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έτσι θέλησε να αποχωρήσει ως δανεικός για να βρει χρόνο συμμετοχής.

Ο 25χρονος γκολκίπερ συστήθηκε στο κοινό της Πρέμιερ Λιγκ με τους δύο απανωτούς δανεισμούς του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (18/19, 19/20), όπου και κατέγραψε 86 συμμετοχές με 35 ανέπαφες εστίες και 78 γκολ παθητικό.

Στο Μάντσεστερ μετρά 29 εμφανίσεις, μη έχοντας δεχτεί τέρμα στις 13 από αυτές. Στο παρελθόν έχει βρεθεί πολλάκις στις επιλογές του Σάουθγκεϊτ για την Εθνική Αγγλίας, όμως έχει αγωνιστεί μονάχα μια φορά.