Skip to main content

«Πύραυλος» και στο Μόντρεαλ ο Φερστάπεν

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) πρώτευσε (και) στο καναδικό Grand Prix, στο Μόντρεαλ, εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη θέση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα, μετά από εννέα αγώνες.

Τον Ολλανδό πιλότο ακολούθησε ο Κάρλος Σάινθ (Ferrari), ενώ τρίτος στο βάθρο ήταν ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ».

Ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), που εκκίνησε από την τελευταία σειρά λόγω ποινής, τερμάτισε πέμπτος, έχοντας μπροστά του τον άλλο οδηγό της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ.

Από εκεί και ύστερα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά αναφοράς οι Οκόν (Alpine), Αλόνσο (Alpine), Μπότας (Alfa Romeo), Ζου (Alfa Romeo) και Στρολ (Aston Martin).

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα του αγώνα η επιστροφή του Χάμιλτον στο βάθρο, μετά τον πρώτο αγώνα της χρόνιας. Τον Βρετανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή βοήθησε η στρατηγική της Mercedes να τον βάλει από νωρίς στα pits υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο πρωτοπόρος Φερστάπεν άνοιξε τη διαφορά από τον ομόσταβλό του Πέρες στους 46 βαθμούς (175 – 129), ενώ ο Λεκλέρ, που δεν είχε τερματίσει στο προηγούμενο Grand Prix, τη «μάζψε» στους 3 από τον δεύτερο Ισπανό.