Skip to main content

Νίκη Ατρόμητου (2-1) στο Ηράκλειο με Εργοτέλη

«Δύο στα δύο» για τον Ατρόμητο με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγο, καθώς το επιβλητικό 4-0 επί του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική ακολούθησε σήμερα η νίκη με 2-1 στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη, στον τελευταίος αγώνα της 25ης ημέρας στη Σούπερ Λίγκα.

Το αποτέλεσμα άφησε τους Κρήτες στους 22 βαθμούς και τη ζώνη του υποβιβασμού, εκτόξευσε όμως την ομάδα των δυτικών προαστίων στους 37 και τη φέρει ισόβαθμη της Ξάνθης στην έκτη θέση, με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα μετά τις 31 Αυγούστου 2014! 

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό από την αρχή, με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9ο λεπτό, όταν στο μακρινό σουτ του Κοζορώνη ο Γκορμπούνοφ απέτυχε να μπλοκάρει και στο «ριμπάουντ» ο Σολάρι έπιασε κεφαλιά αστοχώντας ελάχιστα.

Οι «κυανόλευκοι» απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Σαράνοφ να επεμβαίνει αποτελεσματικά στο σουτ του Ούμπιδες, αλλά στο 16΄ ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες και με πέναλτι εις βάρος του, καθώς ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Σολάρι και αποβλήθηκε, με τον Αργεντινό επιθετικό να σκοράρει από τα 11 μέτρα στο 17ο λεπτό.

Περιέργως, από το σημείο εκείνο οι παίκτες του Νιόπλια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Εργοτέλη (24΄ Δημούτσος) και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 31΄ με το έβδομο φετινό γκολ του Ναπολεόνι στη Σούπερ Λίγκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρήτες ισορρόπησαν αλλά αξιόλογη φάση δεν δημιουργήθηκε, καθώς οι αντίπαλοι ήταν επιφυλακτικοί. Ως εκ τούτου ο ρυθμός έπεσε αρκετά και η μοναδική στιγμή άξια αναφοράς σε αυτό το διάστημα ήταν η αποβολή του Μπόε Καν των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 77ο λεπτό, για μαρκάρισμα στον Μαρσελίνιο.

Αίφνης οι ομάδες «ζωντάνεψαν», με τον Εργοτέλη να απειλεί στο 82΄ με ένα πολύ καλό αλλά ελάχιστα άουτ του Χαλκιαδάκη και τον Ατρόμητο να φτάνει στο νικητήριο γκολ με έξοχο βολέ του Μαρσελίνιο στο 86΄, ύστερα από εντυπωσιακό συνδυασμό με τον Κούρο.