Skip to main content

«Αέρας» στους 16 του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπιασε εξαιρετική απόδοση καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αποδίδοντας τένις υψηλής κλάσης ουδόλως ενοχλήθηκε από τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-1) και προκρίθηκε στους «16» του Ρολάν Γκαρός, όπου θα συναντήσει το νικητή του ζευγαριού Χόλγκερ Ρούνε (Δανία)-Ούγκο Γκαστόν.

Με τη νίκη του ο Τσιτσιπάς έκανε το «4Χ4» στα παιχνίδια του με τον Σουηδό τενίστα, με το αποψινό να είναι μόλις το πρώτο του σε χωμάτινη επιφάνεια.

Στο 5ο γκέιμ του πρώτου σετ ο Τσιτσιπάς έκανε με μπρέικ το 3-2 και ύστερα άφησε τον Ίμερ να… παρακολουθεί. Ίδιο το αγωνιστικό μοτίβο και στο δεύτερο σετ, όπου μετά το αρχικό 2-2 ακολούθησε σερί 4-0 του Έλληνα πρωταθλητή, με 19 στους 22 κερδισμένους πόντους.

Ο αγώνας είχε πια πάρει το δρόμο του… Ο «Στεφ» ξεκίνησε το τρίτο σετ με μπρέικ και συνέχισε ανάλογα, με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στο 4-0.

Ο Ίμερ αξιοποίησε κάποια λάθη στο 5ο γκέιμ και μείωσε σε 4-1, όμως ο Τσιτσιπάς κράτησε ύστερα το σερβίς του και με το έβδομο μπρέικ έγραψε τον επίλογο στην αναμέτρηση, που διήρκεσε μία ώρα και 32 λεπτά.