Skip to main content

Πρεμιέρα με νίκη για Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός, όπου πέρυσι έφτασε ως τα ημιτελικά, ξεκίνησε (22/05) με νίκη επί της Γαλλίδα, Κλάρα Μπιουρέλ, με 2-0 σετ (6-2, 6-3).

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς απέναντι στην 21χρονη Μπιουρέλ και παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν πήρε με άνεση την πρόκριση για τον β΄ γύρο.

Το έργο της Σάκκαρη στη συνέχεια θα πιο δύσκολο, καθώς απέναντί της θα βρει την Τσέχα Καρολίνα Μούχοβα, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) της Γαλλίδας Καρόλ Μονέ.

«Δεν το κρύβω, είναι το αγαπημένο μου τουρνουά. Έχω καλές αναμνήσεις εδώ. Το 99% του κόσμου υποστήριζε την Κλάρα, είναι απόλυτα κατανοητό διότι κατάγεται από την Γαλλία», δήλωσε μετά τον αγώνα η Σάκκαρη. «Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι κάτι το απίστευτο. Και χαίρομαι διπλά που επιστρέψαμε σ΄ αυτή με κόσμο στις εξέδρες».

Για τη σκληρή δουλειά που κάνει, παραδέχθηκε ότι «πολλές κοπέλες μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα σε μικρότερη ηλικία, γύρω στα 18 έτη, εμένα μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο. Είναι καλό να έχεις σπουδαία ομάδα γύρω σου και να πιστεύεις σε αυτό που θες να κάνεις. Πιστεύω πως είναι περήφανοι για μένα».