Skip to main content

ΑΕΚ: Εύκολα με ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα τελικός με Άρη

Σε θρίλερ με άγνωστη κατάληξη εξελίσσεται η προσπάθεια τριών ομάδων για δύο ευρωπαϊκά δικαστήρια κι έτσι παρέμεινε μετά την 8η αγωνιστικής των πλέι οφ.

ΑΕΚ και Άρης συνέχισαν με νίκες και ισοβαθμούν στους 56 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε την κατακόρυφη πτώση του. 

Η Ένωση δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και να κλείσει τη χρονιά με «4 στα 4» επί των Ηπειρωτών. 

Ο Χατζισαφί μετατέθηκε αυτή τη φορά στην αριστερή πτέρυγα και ήταν ο πρωταγωνιστής του α΄ ημιχρόνου καθώς έλυσε το «Γόρδιο Δεσμό» ανοίγοντας το σκορ στο 39΄.

Από βαθιά μπαλιά του Κριχόβιακ, σε πλάγια, δύσκολη θέση ο Ιρανός σούταρε δυνατά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν και κατέληξε στα δίχτυα. 

Έως τότε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έμοιαζε ανίκητος με εξαιρετικές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Άμραμπατ στο 16΄, του Κριχόβιακ στο 24΄ και του Μήτογλου στο 37΄.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Άμραμπατ από τον Κάργα κι εκτέλεσε ο ίδιος (45΄+5), παρά τις διαφωνίες με κάποιους συμπαίκτες του.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 60΄ ο Κριχόβιακ από έξοχη προσποίηση του Μάνταλου, χάρη στην οποία ο Πολωνός βγήκε τετ-α-τετ. 

Η ΑΕΚ πήρε ίσως την πιο εύκολη νίκη της φέτος κι ετοιμάζεται για τον «τελικό» με τον Άρη, το Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου με νίκη θα διασφαλίσει το ευρωπαϊκό μέλλον της.